Sürekli hazır yiyecek tüketen ve sağlıksız beslenenler her an hasta olabilirler

Sürekli dondurulmuş gıda yiyor ve tekrar tekrar ısıtıp tüketiyorsanız, dikkat risk altındasınız!...Birkaç kez ısıtılıp tüketilen, defalarca dondurulup çözündürülen besinler, adeta bakteri yuvası. Bu gıdalar, bağırsak enfeksiyonundan başlayıp ölüme kadar götürebiliyor.

Sürekli hazır yiyecek tüketen ve sağlıksız beslenenler her an hasta olabilirler
Fastfoodlar, dondurulmuş gıdalar, defalarca ısıtılıp tüketilen besinler… Hemen hemen hepsi sağlığımızı tehdit ediyor. Özellikle bu tür besinleri sürekli tüketen veya tüketmek zorunda kalan kişiler büyük risk altında.

Besinsel zehirlenmeler ciddi anlamada birkaç hafta sürecek uzun enfeksiyonlara neden olabilir. Yalnızca bunlarla sınırlı değil.

Sürekli hazır gıda tüketen ve sağlıksız beslenenler her an bağırsak ve parazit enfeksiyonuna hatta kanserle bile karşı karşıya kalabilir. Eğer süren bir rahatsızlığınız varsa şeker gibi durum sizin için daha da vahim.

Dışarıda yemek ve sürekli hazır gıdayla beslenmek ise bağırsak enfeksiyonu riskini oldukça artırıyor. Sebze ve meyvenin iyi yıkanıp yıkanmadığı, kullanılan yağın kalitesi, etin önceden pişirilip soğutulmuş olması ya da tam pişirilmemiş olması enfeksiyonu tetikleyen en önemli nedenler. Bu gibi hastalıklardan korunmanın yolu ise bol lif içeren gıdaları tüketmekten geçiyor. Lifin bağırsaklarda hem kabızlığı önleyici hem de bağırsakları süpürücü etkisi vardır. İstenmeyen bakterileri, bağırsaklara yapışan her türlü maddeyi atmaya yardımcı olur.

Tabi bu önlemlerden başka bir de kişisel önlemler var. Ellerin iyi yıkanması ve elimize aldığımız tüm besinler yıkanmadan tüketilmemesi çok önemli.

Bunun yanı sıra eğer yoğun bir karın ağrınız, mide bulantınız, kusma ve ishaliniz varsa en kısa zamanda bir uzmana görünmeyi unutmayın.

BEYAZ GAZETE