Eurovısıon Şarkı Yarışmasında Birinci Olan Azeri Grup Türkiye‘ye Geldi

Almanya‘nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovision Şarkı Yarışması‘nda birinci olduktan sonra sahneye Türk bayrağı ile çıkan Azerbaycanlı Eldar ve Nigar ikilisi bazı televizyon programlarına katılmak üzere Türkiye‘ye geldi.

Türk Hava Yolları‘nın tarifeli uçağı ile Bakü‘den İstanbul‘a gelen 56. Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Eldar ve Nigar, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali‘nde sempatik tavırlarıyla dikkat çekti. Eldar Azeri bayrağı ile Nigar‘da Türk bayrağı ile gazetecileri selamladı. Nigar Cemal güzelliği ve kıyafetiyle dikkat çekti. İkili, ilk kez Türkiye‘ye geldiklerini belirterek, İstanbul‘da kalacakları 6 günlük süre içinde çeşitli televizyon programları ve etkinliklere katılacaklarını söylediler. Nigar,

Türkiye‘deki sanatçılar arasında Tarkan ve Rafet El Roman‘ı beğendiğini belirtirken, Elden de Sezen aksu hayranı olduğunu ifade etti.Yarışmanın finalinde ellerinde Türk bayraklarını taşımalarıyla ilgili soruya da Nigar, ‘‘Bizim için Türkiye bir kardeş ülkedir. Türkiye‘nin finalde yer almamasına çok üzülmüştük. O nedenle yarışmada bütün Türk dünyasını temsil ettiğimizi düşünerek Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla sahneye çıktık. Başbakanınız telefonla aradı beni ve teşekkürlerini bildirdi. Çok mutlu oldum"

diye konuştu.

Kaynak: İHA