Bisikletle Gezintiye Çıkan Turist Kayboldu

Muğla‘nın Marmaris ilçesinde, kiraladığı bisikletle gezintiye çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Hollandalı turisti bulmak için arama çalışmalarına başlandı. 

Edinilen bilgiye göre, 10 günlük tatil için Marmaris‘e gelen 54 yaşındaki Bartel Vacobus Koster, öğlen saatlerinde bisiklet kiralayıp, eşi Mireille Maria Foes‘e İçmeler beldesine gideceğini söyledikten sonra Uzunyalı Plajı‘ndan ayrıldı.

İlçe merkezindeki tatillerini geçirdikleri otele giden Foes, gece olmasına rağmen eşinin geri dönmemesi üzerine otel görevlilerinden yardım istedi. Görevlilerin haber vermesiyle otele gelen polis ekibi, kadının ifadesi doğrultusunda arama çalışmalarına başladı. 20 polisten oluşturulan arama ekibi, ilk olarak İçmeler belde merkezi, İçmeler sahil şeridi, Turunç yolu ve Asparan mevkisinde arama çalışması yaptı. Koster‘in pasaportundaki fotoğrafı büyüterek bastıran polis, bu fotoğrafı kayıp turisti görenleri bulabilmek için kullandı. 

AKUT Marmaris Ekibi‘nin bir üyesi, Koster‘in oteline giderek eşiyle görüşme yaptı. Kadının ifadeleri doğrultusunda notlar alan AKUT görevlisi, kayıp turistin şehirden ayrılarak ormanlık alana gittiğini gösteren bir emarenin tespit edilmesi durumunda ekip olarak arama çalışmalarına katılacaklarını söyledi. 

Otelde polisten gelecek haberi bekleyen ve eşinin hayatından endişe ettiğini belirten Foes, ‘‘Uzunyalı Plajı‘nda bir süre oturduk. Eşim gidip bisiklet kiraladı ve İçmeler yönüne gideceğini söyleyerek ayrıldı. Gece yarısı olmasına rağmen kendisinden herhangi bir haber alamadım. Umarım sağlıklı olduğu yönünde bir haber gelir‘‘ dedi. 

Eşinin bisiklet sporuna ilgisi olduğunu bildiren Foes, ‘‘Bartel daha çok yol bisikleti kullanır ve bu nedenle dağa gitmiş olabileceğini düşünmüyorum. Ancak bir gün önce katıldığımız cip safaride buraların bisikletle gezmek için çok güzel olduğunu söylemişti‘‘ diye konuştu.

Emniyet yetkilileri, yanında cep telefonu olmadığı öğrenilen Bartel Vacobus Koster‘in ilk etapta hangi yöne gittiğinin tespit edilmeye çalışıldığını, aramanın sabaha kadar devam edeceğini bildirdi.

10.06.2011 07:10:29

Kaynak: AA