Samanyolu, Uluslararası Proje Yarışması‘nda Altın Madalya Kazandı

Ankara Özel Samanyolu Lisesi öğrencileri, MEF Okulları tarafından bu yıl 20.‘si düzenlenen Uluslararası Proje Yarışması‘nda altın madalya kazandı.

Ankara Özel Samanyolu Lisesi öğrencileri, MEF Okulları tarafından bu yıl 20.‘si düzenlenen Uluslararası Proje Yarışması‘nda altın madalya kazandı.

    İstanbul‘da geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen yarışmaya kimya dalında katılan Özel Samanyolu Lisesi öğrencileri Furkan Çetin ve Kemal İnecik, 62 proje arasından sıyrılarak birinci olmayı başardı. ‘Antibadi Saflaştırılması İçin Ekonomik Bir Model: Moleküler Baskılanmış Isıya Duyarlı Akıllı Polimerler‘ adlı projeleriyle altın madalya alan Samanyolu Lisesi öğrencileri, insan ve hayvan kanından, oldukça fazla kullanılan ve oldukça pahalı olan antikor saflaştırılması için daha ekonomik bir yöntem geliştirdi. Bunun için makro gözenekli polimer kolon hazırlanması ve karakterize edilmesini sağlayan öğrenciler, ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçladı. Özel Samanyolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Furkan Çetin ve 10. sınıf öğrencisi Kemal İnecik, Hacettepe Üniversitesi Biyokimya Anabilim Laboratuvarları‘nda 6 ay süren çalışmalarının ardından olumlu sonuçlar aldı.

    Başarılı öğrenciler, ön elemelerde iyi sonuçlar almaları halinde Türkiye‘yi yurt dışında temsil etme hakkı elde edecek. Öte yandan Samanyolu Lisesi öğrencileri, Sanayi Bakanlığı‘nın üniversite öğrencilerine verdiği teşviklerin kendilerine de verilmesini istiyor.