Hoca Kemal Efendiyi Anma Ve Pilav Şenliğine Yoğun İlgi

Kırşehir‘de yedincisi düzenlenen "Hoca Kemal Efendiyi Anma ve Pilav Şenliği"ne yoğun ilgi gösterildi.

Hoca Kemal Efendiyi Anma Ve Pilav Şenliğine Yoğun İlgi
Mucur İlçesi Bayramuşağı Köyünde 7.‘si düzenlenen Hoca Kemal Efendiyi Anma ve Pilav Şenliğine, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci başta olmak üzere, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, siyasi partilerin milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunması ile başlarken, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından sahne alan Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı bir konser vererek katılımcıların beğenisini topladı.

Nakşi Halifesi Hoca Kemal Efendi hakkında bilgiler verilen programda, hayatı boyunca misafirlerine verdiği ikramla anıldığı ve bundan duyduğu büyük haz anlatıldı. Siyasilerinde konuşmalarının ardından türbesi ziyaret edilen Nakşi Halifesi Hoca Kemal Efendi için dualar okundu.

HOCA KEMAL EFENDİ KİMDİR

Hacı Kemal Keleş (Hoca Kemal Efendi), 1926 yılında Kırşehir‘in Mucur İlçesine bağlı Bayramuşağı Köyünde dünyaya gelip, çocukluğunu burada geçirdi. O günün şartları gereği köyünde ve çevrede okul olmadığı için eğitime askerlik dönüşü komşu köyün imamı Hacı Mahmud Efendiden Kuran öğrenerek başladı. Bir müddet sonra Kayseri‘ye giderek 1952-1958 yılları arasında Kayseri ulemasından ders aldı. Sırası ile Hafızın Ahmet Efendi (Köse Hoca), Hacı Nuh Efendi (Balta Hoca), Merkez Vaizi Salih Efendi, Givrikli Ahmet Efendi gibi zamanın alimlerinden Sarf-Nahiv, Tefsir, Hadis, Usul-i Fıkıh, Kelam ve Mantık dersleri okuyarak icazet aldı. Hocası Nuh Efendi‘nin vasiyeti üzerine memleketine dönerek köyünde imamlık yapmaya ve öğrenci yetiştirmeye başladı. Yüzlerce öğrencisi bulunan Hacı Kemal Keleş (Hoca Kemal Efendi) doğduğu köyde 1992 yılında vefat etti. Kabri türbeye çevrilen Hacı Kemal Keleş‘in türbesi ziyaretçi akına uğruyor.

Kaynak: İHA