İsmek Yarışması Hat Ve Tezhip Kursiyerlerini Üzdü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları İSMEK‘in düzenlediği hat ve tezhip yarışmasında, şartnameye uymayan eserlerin tek kişilik jüri tarafından ödüllendirilmesi kursiyerleri üzdü.

İSMEK‘in sevgi, kardeşlik ve hoşgörü temalarıyla düzenlediği branş yarışmasında tezhip sanatından sonra hat sanatı yarışmasında da şartnameye uymayan eserlerin değerlendirmeye alınması hayretle karşılandı. En az 3 kişiden oluşması beklenen hat jürisinde sülüs yazı türünün üstatlarından Hasan Çelebi, Hüseyin Kutlu, Fuat Başar, Hüseyin Öksüz gibi hattatların bulunmaması, tek kişilik jüriyi tartışmalı hale getirdi. İSMEK‘in tezhip yarışmasında da hayal kırıklığı yaşanmıştı.

Yarışmada derece alan veya sergi için seçilen hat eserlerinin çoğunun şartnamede belirtilen 25x48 ebadında olmaması, şartlara uyan yarışmacıları şaşırttı. Dereceye giren eserlerin sahipleriyle bir meseleleri olmadığını belirten kursiyerler, uyulmayacak şartnamenin neden konulduğunu sordu. Yarışmaya yeterli iştirak olmadığı için şartnameye uyulmadığı söylentileri için ise İSMEK‘ten bir açıklama gelmedi.

Bu arada, web sitesinde, hat yarışmasında dereceye giren ve sergi için seçilen eserlerle alakalı resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Yarışmanın sonuçlarını soranlara, "Değerlendirmeler uzmanlar tarafından yapılıyor" cevabı verildi. Tepkiler üzerine İSMEK‘ten yarışma neticeleri ile alakalı nasıl bir resmi açıklama yapılacağı merak konusu oldu.

Kaynak: İHA