Çanakkale Boğazı‘ndan Batmayan Dev Doğalgaz Boruları Geçirildi

Çanakkale Boğazı, Norveç‘ten Ukrayna‘ya götürülen 390 metre boyundaki 11 adet batmayan dev doğalgaz borusunun geçişi sebebiyle 12 saat süreyle tek taraflı deniz trafiğine kapatıldı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre Antigua bayraklı "Salus" isimli römorkör tarafından çekilerek Norveç‘ten Ukrayna‘ya götürülen her biri 390 metre boyunda olan 11 adet flanş bağlantılı kauçuk koruyuculu, esnek ve batmayan polietilen doğalgaz borusu sabah saat 05.45 sıralarında Ege Denizi‘nden Çanakkale Boğazı‘na giriş yaptı. Yan yana konulan ve her biri 390 metre boyundaki 11 adet batmayan doğalgaz borusunun geçirilmesi sebebiyle Çanakkale Boğazı güvenlik açısından saat 02.45‘den itibaren 12 saat

süreyle tek taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı. Her birinin 2 metre çapında olduğu öğrenilen batmayan dev doğalgaz borularının geçişini sahilde bulunan çok sayıda vatandaş da meraklı gözlerle seyretti. Şiddetli akıntı ve rüzgar sebebiyle hızı zaman zaman 3 milin altına düşen gemiye 2 römorkör de refakat etti. Çanakkale Boğazı‘ndan geçerken ilginç görüntülerin yaşanmasına da sebep olan dev doğalgaz borularının Ukrayna‘da kullanılacağı öğrenildi.

Çanakkale Boğazı saat 14.45 sıralarında yeniden trafiğe açılacak.

Kaynak: İHA