Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, Irak‘lı Mevkidaşı İle Görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, "Suriye‘ye yaptırımlar uygulanması konusunda İngiltere ve Fransa ile ortak girişimlerimiz var" dedi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Almanya‘nın başkenti Berlin‘de Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleşen görüşmede, Ortadoğu‘da yaşananlar, iki ülke arasındaki ticaret hacmi ve işbirliği konuları ele alındı.

Görüşmeden sonra Hoşyar Zebari ile ortak basın toplantısı düzenleyen Guido Westerwelle, "Irak‘taki demokratik süreci destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Irak‘a siyasi, ekonomik ve teknoloji alanlarında yardımcı olacağız. Ayrıca Irak‘ta yaşayan Hıristiyan azınlığın durumu hakkında görüş bildirdik. Suriye‘de yaşananlardan dolayı endişe duyuyoruz. Suriye yönetimi halkın yasal isteklerine kulak vermeli ve sivillere yönelik şiddete son vermeli. Suriye‘ye yaptırımlar uygulanması konusunda

İngiltere ve Fransa ile ortak girişimlerimiz var. Bu arada Irak‘tan kaçak yollarla ülkemize getirilen eserler var; bunları da birazdan Sayın Zebari‘ye teslim edeceğim" diye konuştu.

Hoşyar Zebari ise, "Almanya ile ekonomik ve siyasi anlamda ilişkilerin gelişmesi için gerekli hassasiyeti göstereceğiz ve Almanya‘nın teknolojisinden yararlanmak istiyoruz. Irak‘ta evrensel değerlere sahip bir demokrasi için tüm hızımızla çalışıyoruz. Hiçbir ülke rejim ile yönetilmemeli. Çevre ülkelerde ve Kuzey Afrika‘da yaşanan şiddet olaylarından endişe duyuyoruz. Ayrıca Irak‘taki Hıristiyan azınlık, Irak toplumunun bir parçasıdır ve onlara karşı bir ayrımcılık söz konusu değildir" dedi.

Kaynak: İHA