Ak Parti‘li Sarısaray‘dan, Chp‘ye Eleştiri: Ayıp Denen Bir Şey Var

Giresun Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanı Vahid Sarısaray,"Yıllardır orada duran tesisi yeni yapılmış gibi açılışını yapmak hırsızlıkla birlikte yüzsüzlük olarak da ifade edilmez mi? Ayıp denen bir şey var! Madem ki elinden bir şey gelmiyor başkasının yaptıklarını çalarak halkın önüne sunmayın" dedi.

Giresun Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanı Vahid Sarısaray,"Yıllardır orada duran tesisi yeni yapılmış gibi açılışını yapmak hırsızlıkla birlikte yüzsüzlük olarak da ifade edilmez mi? Ayıp denen bir şey var! Madem ki elinden bir şey gelmiyor başkasının yaptıklarını çalarak halkın önüne sunmayın" dedi.

Sarısaray, yaptığı açıklamada, CHP‘yi eleştirdi. CHP‘nin, seçime sayılı günler kala kendisini tüm dünyada gülünç duruma düşürecek eylemlerin altına imza attığını savunarak, yönetmeye ne kadar hazır olduğunu da kamuoyuna gösterdiğini aktardı. "Halka sundukları tek projeleri becerisizlik olan CHP,ne yapacağını bilmemenin verdiği çaresizlikle çırpınıp duruyor" diyen Sarısaray,"Her çırpınışında da halkın gözünden biraz daha düşerek mahallenin hırsızı rolünü de ele alarak başkalarının yaptıkları eserleri çalma çabası içine giriyor. Bir nevi eser hırsızlığı yapıyor. 2005 yılında Hurşit Yüksel döneminde yapılan ve açılışını Devlet Bakanı Faruk Özak’ın yaptığı ‘Derin Deşarj Tesisi‘nin aılışını tekrar yaparak bu eseri sahiplenmeye çalışan CHP için halkın söyleyeceği ilk ve tek söz ‘Hırsız‘ olacaktır. Yıllardır orada duran tesisi yeni yapılmış gibi açılışını yapmak hırsızlıkla birlikte yüzsüzlük olarak da ifade edilmez mi? Ayıp denen bir şey var! Madem ki elinden bir şey gelmiyor başkasının yaptıklarını çalarak halkın önüne sunmayın" diye konuştu.

"Halkımız neyin ne olduğunu sizden de genel başkanınızdan da çok iyi biliyor" diyen Sarısaray, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel başkanınız size hiç sormuyor mu, ‘Biz bu eseri ne zaman yaptık?‘ diye. Allah aşkına siyaset bu kadar basit ve çirkin bir şey mi? Siz Giresun halkını değil ancak dünyadaki gelişmelerden bihaber genel başkanınızı kandırabilirsiniz. Giresun halkı genel başkanınızdan daha bilinçli bu konularda. Demek ki biri gelse, Sayın Kılıçdaroğlu ‘Gel Kümbet Limanı‘nın açılışını yapalım‘ dese hemen balıklama atlayacaksınız. Anadolu’da bir tabir vardır. Siyasetçi olmanız için daha birkaç fırın ekmek yemeniz lazım .Bu işler ne çocuk oyuncağı ne de Temel-Dursun fıkrası. Bu işler ‘Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır‘ diyebilmektir. Bunu diyebilecek CHP‘de şu anda yeryüzünde görülmüyor. Korkumuz odur ki, yakında Karadeniz Duble Yolu‘n, Giresun Üniversitesi‘nin ve havaalanının da açılışını yaparsınız. Bu gibi hırsızlıklar ancak size yakışır. Asla gerçekleşmesi mümkün olmayan boş vaatlerin eser hırsızlıklarının yanında CHP’nin çaresizliğini ortaya koyan bir başka olayda Bulancak Durağı’ndaki eski binaların yıkılması olayı. CHP bu zamana kadar dünyada bir emsali daha görülmemiş bir olayla ‘Yıkılışa açılış‘ yapıyor. Yıkılışa açılış yapmak gibi trajikomik bir olay olsa olsa ancak CHP’ye yakışır. İnşallah bu trajikomik olayı Avrupa’daki siyasi yandaşları duymamış görmemiştir. Yoksa sosyal demokratlıklarından utanç duyarlar. Tabana inmenin telaşı ile işte böyle saçma sapan işlerin altına imza atıyorlar. Yıkılışa açılış yapmak olsa olsa T‘emel-Dursun‘ fıkralarında olur. Onlar bile azda olsa gerçek hayattan alınmış fıkralar. Acaba Kılıçdaroğlu, hiç mi sormadı ‘Arkadaşlar burada neyin açılışını yapıyoruz‘ diye. O bu dünyadaki gelişmelerden hep bihaber! Nerden bilsin ki ne yapıldığını"

Giresun Belediyesi‘nin Atapark projesi‘ni de eleştiren Sarısaray, şunları kaydetti:

"Hacı Miktat Camii, şehrin merkezinde olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip. Şehrimize gelen misafirler bu camiinin şadırvanında soluklanırlar ibadetlerini yaparlar. Dini hassasiyetler konusunda her zaman iki yüzlü davranan CHP, Atapark projesi adı verdiği projeyi hayata geçirirse, Hacı Miktat Camiini tamamen projenin gölgesinde bırakacak. Neden mi? Çünkü Cami‘nin minaresini yok etmişler. Dini hassasiyetlere her zaman saygımız var diyen CHP, bu davranışında ne kadar samimi olduğunu,mevcut camiyi gölgede bırakarak göstermiş olacaktır"