Karabük Üniversitesi 4. Bahar Şenlikleri Başladı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından gerçekleştirilen 4. bahar şenlikleri bugün başladı.

Karabük Üniversitesi 4. Bahar Şenlikleri Başladı
4. Bahara Şenlikleri Üniversite girişindeki köprüden kampüs alanına kortej yürüyüşü ile başladı.

Daha sonra KBÜ içerisndeki Ataürk anıtına çelenk konulmasının ardından bir konuşma yapan KBÜ Rektörü Burhanettin Uysal, 4 gün sürecek şenliğin özel hazırlanan programlarla dolu dolu geçeceğini söyledi.

Bahar şenliği ile beraber üniversitelerinin 4. yılını da kutladıklarını anlatan Rektör Uysal, şunları söyledi:

"Geçen 4 yıllık kısa bir süreçte biz olma duygusuyla beraber olan Karabük Üniversitesi, akranlarıyla aynı kurulan üniversitelere çok önemli fark atmış konumdadır. Bugün buradaki gelişmeleri başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere YÖK Başkanımız ve özellikle de tüm rektörler yakinen takip etmektedirler. Geçtiğimiz hafta içinde Yüksek Öğretim Kurumu aldığı kararla KBÜ Tıp Fakültesi eğitim ve öğretim hayatına başladı ve öğrenci alımına karar verildi. İlahiyat Fakültesine öğrenci alım kararı da alındı. Türkiye‘de ilk kez öğrenci alınacak olan ve uzun zamandır özlemini çektiğimiz ve ülkenin büyük bir ihtiyacını giderecek Raylı Sistemler Mühendisliğini açtık. Bugün fakülte sayımızı 10‘a yükselttik, 11. fakülte bakanlık kurulunda beklemektedir. KBÜ, bir rekabet üniversitesi olma konumuna gelmiştir. Bu başarının paydasında Karabük halkının emeği çoktur."

Konuşmaların ardından teknik, resim, çalıştay ve el sanatları sergisi açıldı. Karabük Meslek Yüksekokulu İtfaiye Bölümü öğrencileri tarafından araç kurtarma ve itfaiye gösterisi sunuldu, KBÜ Ana Mehteran Takımı ve Halk Dansları Kulübü gösteride bulundu.

Etkinlikler daha sonra gün boyu sportif etkinlik ve konserlerle sürdü.

Kaynak: İHA