Cumhurbaşkanı Gül, küçük Fatih'e kalemini hediye etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ayasofya ziyareti sonrasında vatandaşların arasından yürüyerek Aya İrini'ye geçti. Gül, sünnet kıyafetleri içinde gördüğü 5 yaşındaki Fatih Kocatürk'e kalemini hediye etti. Gül, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, küçük Fatih'e kalemini hediye etti
Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul‘un Fethi‘nin 558. yıldönümü dolayısıyla TRT‘nin Aya İrini‘de düzenlediği konsere katıldı. Gül, Aya İrini‘ye gelmeden önce eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Ayasofya‘yı ziyaret etti. Ayasofya ziyaretinin ardından yürüyerek Aya İrini‘ye geçen Cumhurbaşkanı Gül‘e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu sırada sünnet kıyafetleri ile Gül‘ün önüne çıkan 5 yaşındaki Fatih Kocatürk, hediyesini de almayı başardı. Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte küçük Fatih‘e yakın ilgi gösteren Gül, "Senin

adın Fatih, bugün İstanbul‘un fetih yıldönümü. İstanbul‘u da Fatih fethetti" dedi. Gül, yanağından öptüğü küçük Fatih‘e cebinden çıkardığı kalemi hediye etti.

Vatandaşların yoğun sevgi gösterinde bulunduğu Gül, el sallayarak karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Gül, önüne atlayan engelli bir gencin de sorunlarını dinledi. Gül, gence yardımcısı olunması talimatını verdi. Halkın arasından yürüyerek Aya İrini‘ye gelen Cumhurbaşkanı Gül‘ün buradaki programı basına kapalı olarak devam etti.

Öte yandan bazı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Gül‘ün makam aracı önünde fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Kaynak: İHA