Bir Mevlâna, Bin Öğüt Adlı Oyun Gazikent Üniversitesi‘nde Sahneledi

Gazikent Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Bir Mevlâna, Bin Öğüt” adlı, toplam altı skeçten oluşan oyun Hukuk Fakültesi Amfisi’nde sahnelendi.

Gazikent Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Bir Mevlâna, Bin Öğüt” adlı, toplam altı skeçten oluşan oyun Hukuk Fakültesi Amfisi’nde sahnelendi.

    Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, aktör- şair-oyun yazarı-yönetmen Semih Sergen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz Kılınç, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Kırıt, akademik-idari personel, öğrenciler ve kalabalık bir seyirci topluluğu tarafından izlenen oyun büyük beğeni topladı.

    Tiyatro Kulübü öğrencilerinin kendi yazmış oldukları skeçlerden oluşan oyunun sonunda altmış yıldır tasavvufla ilgilenen sanatçı Semih Sergen bir konuşma yaptı. Oyunun güzel bir çalışma olduğunu belirten Sergen, Mevlâna ve insan sevgisi hakkında bilgiler verdi. Dünya’nın her yerinde Mevlâna hayranlarının olduğunu vurgulayan Semih Sergen “Hz. Mevlâna tüm insanlığı Yüce Allah’ın birliğinde güzel olana yönlendirmiştir. Mevlâna insanlara “güzel olanı” anlatmak için gelmiştir. O’nun eserlerinde Allah kelamından başka bir şey bulamazsınız. O birbirine kasteden, egoist insanların olduğu bu dünyada kapısı yirmi dört saat herkese açık olan, mesnevileri, şiirleri en çok satılan eserler arasında yer alan bir düşünürdür. Ancak ilgisizliğimiz nedeniyle Hz. Mevlâna’yı sahiplenmek isteyenler oluyor. Bize ait olanın değerini bilmeliyiz, O’na sahi çıkmalıyız.” dedi.

    Seyirciler, konuşmanın ardından Hz. Mevlâna’nın şiirlerini Semih Sergen’in ses tonu ve yorumuyla dinleme fırsatı buldu.

    Program Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir’in yapmış olduğu konuşmayla sona erdi. Rektör Özdemir konuşmasında Mevlâna’nın sevgisinin evrensel olduğunu, ırk, dil, din ayrımı yapmadan tüm insanları kapsadığını belirterek, dünyanın değişik ülkelerinde Mevlâna’ya verilen değeri bizzat gördüğünü ve bundan çok etkilendiğini ifade etti. Rektör Özdemir, “Mevlâna’nın sevgisi sınırlara sığmıyor. Ben ağaçta, çiçekte, her şeyde Mesnevi’yi okuduktan sonra güzellikler görmeye başladım. Gönülleri çoraklaşan insanlar Mesnevi’den düşecek damlalarla ruhlarını çoraklıktan kurtaracaktır. Hepimizin Mevlâna’ya sahip çıkması ve O’nun güzelliklerinden faydalanması gerekiyor. Biz Gazikent Üniversitesi olarak Mevlâna’nın, Mesnevi’nin daha iyi anlaşılması için çalışmalar yapacağız. Bugün bizlerle birlikte olan Sayın Semih Sergen’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.