Denizli’De Hayırseverlerin Endüstri Meslek Lisesi Desteği Devam Ediyor

Denizli’de tamamı hayırseverlerin katkısıyla yapılması planlanan üçüncü endüstri meslek lisesine katkılar devam ediyor.

Denizli’de tamamı hayırseverlerin katkısıyla yapılması planlanan üçüncü endüstri meslek lisesine katkılar devam ediyor. Bugün dört işadamı daha bağış protokolü imzaladı. İmza törenine Vali Yavuz Erkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz Hürsan A.Ş. adına Derya Baltalı, Hisar Tekstil adına Sezai Tanrıverdi, Nesa Tekstil adına Nevzat Özel, Küçüker Tekstil adına Besalet Küçüker ile Denizli Eğitim Derneği Başkanı ve Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili katıldı.

Vali Erkmen, bugünkü dört protokolle okula katkı yapan hayırsever sayısının 21’e çıktığını belirterek, “İlimizde mesleki eğitim anlamında çocuklarımızı yönlendirmek için girişimlerimiz oluyor. Son iki üç yılda mesleki okula kayıt için çocuklarımızdan yoğun istek geliyor. Bu talebi karşılamak için de fiziki mekân gerekiyor. İki tane büyük ve güzel meslek lisesine sahibiz, bir üçüncüsünün de inşaatına başlayalım istedik. Hazine‘ye ait bir yerimiz vardı. Burada 5 milyon liraya mal olacak bir binayı hayırseverlerimizle birlikte yapacağız. Yine 5 milyon lira tutan atölyelerimizi ise Milli Eğitim Bakanlığımız yaptıracak.” dedi.

Hayırsever işadamları da eğitime katkı yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından protokollere imzalar atıldı. Göveçlik Mahallesi‘nde yapılması planlanan endüstri meslek lisesi, 43 derslikli ve bin 200 öğrenci kapasiteli olacak. Okula 75 bin lira yardımda bulunan hayırseverlerin ismi sınıflara verilecek.