Aydın Belediyesi’Nde Kadınlar Panayırı Açıldı

Aydın Belediyesi’nin kuruluşunun 130. yılı etkinlikleri çerçevesinde Aydın Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile “Kadınlar Panayırı” açıldı. El emeği olan her şey; yiyecek, içecek, giyim ve ev tekstili ürünlerinin teşhir edildiği panayırda Aydın Yöresi Ödüllü Ev Yemekleri Yarışması da yapıldı.

Aydın Belediyesi’Nde Kadınlar Panayırı Açıldı
Atatürk Meydanı’nda yapılan yemek yarışmasına Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Cemal Şanlı, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora katılırken, aynı zamanda da yarışmanın jürisi oldular. Her yarışmacının sadece bir çeşit yemek ile katıldığı yarışmada toplam 14 yöresel yemek birinci olmak için yarıştı.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vali Hüseyin Avni Coş ile birlikte standları gezerek el emeği ürünlerinden alışveriş yaptılar. Yapılan yemek yarışmasında birinciliği “Nenem Usulü Karnıyarık” ile Meral Özyakıt aldı. İkinciliği enginarlı pilav ile Günel Kızılkaya, üçüncülüğü ise portakallı peluze ile Yıldız Saray kazandılar. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Vali Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu verdiler.

Kaynak: İHA