Ziyaretçiler Sa‘d Bin Ebi Vakkas Türbesi‘ne Adaklık Kesim Yeri İstiyor

Gaziantep ve çevre il, ilçe ve köylerden haftanın her günü ziyaretçi akınına uğrayan Sa‘d Bin Ebi Vakkas Türbesi‘ne gelen vatandaşlar, adaklık kesim yeri istiyor.

Rivayetlere göre Peygamber Efendimiz‘in (SAV) başkomutanı ve Müslümanlığı ilk kabul edenlerden Sa‘d Bin Ebi Vakkas‘ın Araban ilçesindeki türbesini, Gaziantep il merkezi ile çevre il ve ilçelerden haftanın her günü ve özellikle cuma günleri yüzlerce vatandaş ziyaret ediyor. Dulkadiroğluları zamanından beri ayakta duran makam, zamanın Osmanlı padişahları tarafından ihtiyaçların giderilmesi için hazineden de destek görmüş. Asırlardan beri türbenin bakımı babadan oğula geçmiş.

İslam‘ın yayılmasına önemli katkılar sağlamış bu kadar önemli bir zatın makamının Araban‘da olmasını şeref olarak değerlendirdiklerini ifade eden vatandaşlar, "Makamın burada olması biz Arabanlılar için bir şereftir. İlçe sınırlarımız içerisinde bulunan Sa‘d Bin Ebi Vakkas‘ın makamı çevre il, ilçe ve köylerinden vatandaşların ziyaret akınına uğruyor. Makam çevresinde adak kesim yeri ve adak aşı pişirme yeri olmadığı için ziyaretçiler de adaklarını rastgele kesiyorlar. Ziyaretçilere bir adaklık kesim hane

ile ziyaret aşı pişirme yeri yapılmasını istiyoruz" dediler.

Kaynak: İHA