Doktorların Bakmaya Çekindiği Mesut’Un Ailesi Devletten Yardım Bekliyor (Özel)

Denizli’de 100 bin kişide 2–4 kişide görülebilen, doktorların bakmaktan çekindiği "epidermolysis bullosa" hastası 9 yaşındaki Mesut Bilge’nin anne ve babası, devletten yardım bekliyor.

Denizli’de 100 bin kişide 2–4 kişide görülebilen, doktorların bakmaktan çekindiği "epidermolysis bullosa" hastası 9 yaşındaki Mesut Bilge’nin anne ve babası, devletten yardım bekliyor. 19 Mayıs Mahallesi 7262 Sokak‘taki Nuray Apartmanı‘nda oturan Nurgül ile Murat Bilge çiftinin üç çocuğundan en küçüğü olan Mesut, 2002 yılında bu hastalıkla dünyaya gelmiş. 72 gün küvezde kalan Mesut bebek, son bir yıldır sargılar içinde yaşamış. Hastalığından dolayı çocuğunu kucağına alıp sevemediğini beliten Nurgul hanım, doktorların bile bakmaktan çekindiğini, devamlı birbirlerine sevk ettiğini söylüyor. Anne Bilge, eşinin veya kendisi çocuğu bakımı için mutlaka evde kalmak olduğu için daha önce çalıştığı tekstil fabrikasındaki işini bıraktığını anlattı. Devletten aldıkları engelli bakım parası ve bir kahvehanede çalışan eşinin geliriyle hastanede tedavi ettirmeye çalıştıklarını belirten Bilge, hastalığından dolayı çocuğunun 7 yaşına kadar yürüyemediğini, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere sevk edilmesine rağmen götüemediklerini ifade etti. Çocuğuna bakmak için işten ayrılıp yeşil kart çıkardıktan sonra kendi imkânlarıyla Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi‘ne götürdüklerini belirten Bilge, doktorların bile bakmaktan çekindiğini söyledi: “Üniversite hastanesine götürüyoruz. İşten ayrıldıktan sonra yeşil kart çıkardık fakat daha ileri götüremedik. Çocukluk dişlerini atamıyor; sevk ettiler, götüremedik. Burada da kimse çekmiyor. Korktukları için elleyemiyorlar. Herkes birbirine sevk ediyor.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, çocuğu yürüyemediği için evlerine bir öğretmen gönderdiğini belirten Nurgül Bilge, aynı ilgiyi Sağlık Bakanlığı’ndan da beklediklerini, Ankara ve İstanbul’da tedavi ettirmek istediklerini söyledi: “Raporu yüzde 80 engelli olduğu için eğitimini Milli Eğitim karşılıyor. 7 yaşında ama aklı iyi. Öğretmen gelip evde ders veriyor. Ayakları kabarıyor, yürüyemiyor. Son bir aydır kasıkları ağrıyor, idrarını yapamıyor. Ameliyathaneye bile almıyorlar. Daha iyi bir hastaneye götüremediğim için içim sızlıyor.”