Askon Denizli Şubesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Denizli Şubesi, 1. Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı.

Askon Denizli Şubesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
Karahayıt Richmond Otel‘de yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı‘na Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ve genel başkan yardımcıları Sıtkı Abdullahoğlu ve İbrahim Doğan Salman, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, ASKON Denizli Şube Başkanı Mesut Aşıkçı, Bursa, Konya, Burdur, Samsun, Adana ve İzmit Şube başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile ASKON Denizli şubesi

üyeleri katıldı.

ASKON‘un tüm şube başkanları ve genel merkez yönetim kurulu üyelerinin iştirakleri ile gerçekleştirilen toplantıda, teşkilat meseleleri yanında ülke ekonomisinin değerlendirmesi yapıldı. Yapılan değerlendirmede Türkiye ekonomisinin kriz sonrası gelişim seyri ele alındı.

ASKON Denizli Şube Başkanı Mesut Aşıkçı, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkenin kalkınmasında önemli bir rol oynayan ASKON kervanına Denizli olarak katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Dünya ile rekabet edebilmek, dünya pazarından pay alabilmek ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilmek için örgütlenmek zorundayız" dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de, sivil toplum kuruluşlarının öneminin her geçen gün daha iyi kavranmaya başlandığını belirterek, "Hızla gelişen dünyada sivil inisiyatifin katkıları ortadadır. Bu anlamda da ASKON‘un ilimizde örgütlenmesi önemlidir. Sermayenin tabana yayılması açısından bu tip sivil toplum kuruluşlarının önemi büyüktür" diye konuştu.

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ise, 2001 krizinin ardından Türkiye‘de zorunlu olarak yapılan bir kısım düzenlemelerle finans kesiminin biraz daha kontrol altına alındığını ve sistemin korunmaya çalışıldığını ifade ederek, "Bunun etkisi olarak o zamanlar ödediğimiz 60 milyar dolara yakın faturanın gereği olarak 2008 krizinde dünya finansal olarak darbe yerken, biz biraz daha kolay atlatmış olduk. Kolay atlattık diyorum ama, bunu sadece finansal anlamda bir batık vermedik, dolayısıyla devlet parasıyla

banka desteklemedik olarak almak gerekir" dedi.

Vali Yavuz Erkmen, ASKON‘un kuruluşundan bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Denizli‘de 9 bakanın katılımı ile yapılan Ekonomik Koordinasyon Kurulu Toplantısı‘na ASKON‘un da katılarak katkı sunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Denizli‘de yapılan ve gelecekte yapılması gereken çalışmaları üst üste koyduğumuzda, ülkemizin en dinamik şehirlerinden birisi olduğunu görürüz. Bu da birlik ve beraberlikle olmuştur. Denizli şu an 2.5 milyar dolar ihracat yapan bir il konumunda. Bu ihracatımızın yarısını tekstil ürünleri oluştururken diğer yarısını da mermer, kablo, ve buna benzer sanayi ürünleri ile tarımsal ürünler oluşturmaktadır. Geldiğimiz noktayı küçümseyemeyiz. Şu an ilimizde sigortalı çalışan sayısına baktığımızda bütün dünyada

etkisini gösteren küresel krizden önceki sayıyı geçtiğimizi görüyoruz. Sigortalı çalışan sayımız şu an 150 bin kişi civarında. Bu da kriz öncesi dönemden 10 bin fazlasını ifade ediyor. İlimizin ekonomik krizin etkilerinden kurtulduğunun bir göstergesi de bu. Denizli‘deki bütün gelişmeleri üst üste koyduğumuzda Denizli olarak geleceğe güvenle bakıyoruz. En zor krizler bile birlik ve beraberlik içerisinde aşılabilir."

Konuşmaların ardından ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, katkılarından ve verdikleri desteklerden dolayı Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili‘ye plaket verdi.

Kaynak: İHA