Kurtulmuş, Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Belediye Kültürevi‘nde Erzurum‘daki sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Belediye Kültürevi‘nde Erzurum‘daki sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Partisinin düzenlediği açık hava mitingine katılan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, akşam da STK temsilcileriyle bir araya geldi. Kurtulmuş, iktidara gelmeleri halinde ekonomiden, eğitime kadar bir çok alanda yeniliğe gideceklerini söyledi. Kurtulmuş, Türkiye‘de halkın iradesinin yönetime yansımadığını iddia etti.

Türkiye‘nin borç batağında bulunduğunu ve 2023 yılında ülke ekonomisinin dibe vuracağını öne süren Kurtulmuş, "Böyle giderse ekonomi 2023 yılında dibe vuracak. Bütçe tamamen iç borç faizlerine gidecek. İşsizlik yüzde 50 olacak, tarımsal ürünleri ithal edeceğiz. Bütün fabrikalar kapatılacak. Çünkü küresel finans beyleri Türkiyeyi esir aldı." dedi.

Kurtulmuş, eğitim sisteminde tamamen değiştirilmesinin gerektiğine işaret ederek, "Türkiye‘de eğitim sistemi çökmüş. Eğitim süresi uzun kalitesi düşük." şeklinde konuştu. 13 Haziran sabahında iktidara gelmeleri halinde memurların siyaset yasağını sona erdireceklerine de işaret eden Kurtulmuş, ülkenin demokratikleşmesinin önündeki bütün engelleri tek tek kaldıracaklarına vurgu yaptı.

Kurtulmuş daha sonra STK temsilcilerinin ve mahalle muhtarlarının sorularını cevaplandırdı. Ana dilde özgürlüğü savunduklarını ve ancak demokratik özerkliğe de karşı olduklarını sözlerine ekledi.