Elitaş: Terör Örgütü, Hür İradeyle Yapılacak Seçimi Engellemek İstiyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 12 Haziran’da yapılacak seçimlerin Türkiye tarihinde ilk kez hür iradeyle yapılacak seçim olabileceğini belirterek, “Maalesef terör örgütünün AK Parti ile mücadelesi bunu engellemeye çalışıyor.” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 12 Haziran’da yapılacak seçimlerin Türkiye tarihinde ilk kez hür iradeyle yapılacak seçim olabileceğini belirterek, “Maalesef terör örgütünün AK Parti ile mücadelesi bunu engellemeye çalışıyor.” dedi.

    Talas ilçesi Bahçelievler Mahallesi‘nde gerçekleştirilen akşam toplantısına AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Karakaya, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Çetinkaya ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Mustafa Elitaş, terör örgütünün AK Parti’den korktuğu için saldırılar gerçekleştirdiğini, ne olursa olsun teröre taviz vermeyeceklerini ifade etti. Elitaş şunları söyledi:

    “Bu yapacağımız seçim ilk defa normal bir seçim olacaktı. Eskiden namluyla korkuturlar, tank sesiyle ürkütürler, düdükle sustururlardı. Şimdi ilk kez hür irademizle sandığa gidebileceğimiz, barış içerisinde yarışacağımız bir seçim olacak diye düşünüyorduk. Ama maalesef bir tarafta AK Parti’nin terör örgütüyle mücadelesi, diğer taraftan örgütün AK Parti’yle mücadelesi var. Üzülerek ifade ediyorum ki, bazı siyasi partiler diyorlar ki (siz terör örgütünü şımarttınız, bu hale getirdiniz). Allah aşkına 1,5 ay içerisinde AK Parti’nin güney doğudaki bütün teşkilatları bombalandıysa, İstanbul’daki seçim irtibat bürolarına molotof kokteylleri atıldıysa, Başbakanlık aracına, AK Parti otobüsüne silahlı saldırı düzenlendiyse, terör örgütünün düşmanı ve korktuğu kim olabilir?”

    Milli birlik ve kardeşlik projesi hakim kılındığı taktirde 74 milyon vatandaşın bir ve beraber yaşayacağını belirten Elitaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “74 milyon insanın kardeş olduğunu anlatabilirsek, sözde değil özde bu vatanı birlikte kurup, hiçbir insanın bu ülkede birbirinden üstün olmadığını kabul edebilirsek, 30 yıldır 1 trilyon dolar harcadığımız terörü kurutursak, bundan kim zarar görür? Silah kaçakçıları, eroin ticareti yapanlar, gençlerin duygularından faydalananlar, saltanatı elinden gidecek olanlar ve kan ile şehit üzerinden siyaset yapanlar zarar görür. Birileri terörün bitmesini hiç istemiyor. Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini istemiyor. 8,5 yıldaki yatırıma harcadığımız para 100 milyar lira. Yani 75 milyar dolar. Bizden önceki 8,5 yılda da yatırıma harcanan para aynı. 79 yılda yapılan yatırımdan daha fazlası 8,5 yılda yapıldı. Şimdi 30 yılda 1 trilyon doların bu ülkeye neler kazandırabileceğini, hangi imkanları sağlayabileceğini, bütün okullarımızın bilgisayarlarla eğitim yapabildiğini, emekli maaşlarının 800 TL değil, 1500-2000 TL olabildiğini ve son olarak Türkiye’nin çağ atlayarak üretim üssü haline geldiğini düşünün.”