Denizli’De Bdp‘nin Seçim Bürosunu Kurşunlayanlar Yakalandı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, BDP‘nin desteklediği bağımsız aday Kemal Beler‘in seçim bürosunun kurşunlanması olayıyla ilgili, 3 şüphelinin yakalanarak adliyeye sevk edildiğini söyledi.

Denizli’De Bdp‘nin Seçim Bürosunu Kurşunlayanlar Yakalandı
Denizli Valisi Yavuz Erkmen, BDP‘nin desteklediği bağımsız aday Kemal Beler‘in seçim bürosunun kurşunlanması olayıyla ilgili, 3 şüphelinin yakalanarak adliyeye sevk edildiğini söyledi.

Erkmen, Denizli Valiliği Toplantı Salonu‘nda İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar‘la birlikte düzenlediği basın toplantısında, BDP‘nin desteklediği bağımsız aday Kemal Beler‘in seçim bürosunun kurşunlanması olayıyla ilgili bilgi verdi. İlin huzurlu bir şehir olduğunu belirten Erkmen, geçen ay Esentepe Mahallesi‘nde iki kahvehanenin av tüfeğiyle kurşunlanması ve dün gece Kemal Beler‘in Seçim bürosunun kurşunlanması olayı dışında önemli bir olay yaşanmadığını kaydetti.

Dün akşam olayın ardından polisin yaptığı çalışmalar sonucunda kurşunlama olayına karışan aracın terk edilmiş bir şekilde bulunduğunu vurgulayan Erkmen, “Kurşunlayan kişilerin kullandığı aracın markası ve bu kişiler görgü tanıkları tarafından tarif edilmişlerdi. Seçim güvenliği ile ilgili aldığımız önlemler sayesinde hemen harekete geçilerek çok kısa bir süre içinde araç terk edilmiş şekilde bulundu. Yapılan çalışmayla içerisinde bulunan 3 kişi bu olayın şüphelisi olarak yakalanıp delillendirmeler de yapılmak suretiyle adliyeye sevk edildiler. Bundan sonraki süreç adliyenin takip ettiği bir konu olacaktır. Şüpheli olan kişiler yakalanıp adalete teslim edilmişlerdir.” dedi.

Geçen ay av tüfeğiyle kahvehanelere ateş açılması konusunda da önemli mesafe alındığını vurgulayan Erkmen bu olayında çok kısa bir süre içerisinde aydınlığa kavuşacağını dile getirdi. Denizli‘nin bugüne kadar hep huzurlu bir kent olarak anıldığını anlatan Erkmen, şunları kaydetti: “Denizli‘de hangi düşüncede olursa olsun insanlar hep sevgi ve barış ortamı içerisinde yaşamıştır. Bu nedenle de bu ortamı bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bunu bozmaya çalışanlar mutlaka yakalanıp gerekli cezayı görürler. Denizli‘de yaşayan herkesten sağduyulu davranmasını, huzurlu ortamın bozulmasına fırsat vermemelerini istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde de Denizli‘de alışık olmadığımız, insanları karşı karşıya getiren bir tabloyla karşılaştık. Bunlar Denizli‘de tasvip etmediğimiz olaylar, görmek istemediğimiz olaylar, herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz.”

Denizli‘de dün gece BDP‘nin desteklediği bağımsız aday Kemal Beler‘in Seçim bürosuna bir otomobilden tüfekle ateş açılmış olaylarla ilgili aralarında eski Türkiye Komünist Partisi (TKP) Denizli İl Başkanı İ.Ö.B.‘nin de olduğu üç kişi gözaltına alınmıştı.