Mantıcılıktan Kazanıp Öğrencilere Burs Veriyor

Balıkesir Üniversitesi Ortak Akıl Topluluğu, Balıkesir‘de yılın "en fedakar annesi"ni seçti. Mantıcılık yapan Hacer Altay‘a ortak akıl topluluğu tarafından ödülü verildi.

Mantıcılıktan Kazanıp Öğrencilere Burs Veriyor
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Ortak Akıl Topluluğu yılın en fedakar annesini seçti. Ödüle layık görülen Hacer Altay, arkadaşlarıyla birlikte 14 senedir mantıcılık yapıyor. Mantıcılıktan kazandıkları parayla üniversite öğrencilerine burs veriyor. Ödülünü BAÜ Ortak Akıl Topluluğu‘nun çıkardığı Fakülte Dergisi‘nin genel yayın müdürü Abdullah Ersöz‘den alan fedakar anne Hacer Altay, "Bir gencin kurtulmasına, yaşama tutunmasına vesile olduysak ne mutlu. Biz bu işi sadece Allah rızası için yapıyoruz" dedi.

Hacer Altay, 1949 yılında Dursunbey ilçesinde doğmuş. Evli ve 4 çocuk annesi olan Hacer Altay aynı zamanda 7 torun sahibi. Çalışmaktan hiç yorulmadığını anlatan Hacer teyzi, çevresindeki insanları da bu iºin bir ekip iºi olduğuna inandırıp ekibini kurmuş. Hacer Altay, dar olan evinde bazen 15-20 kişiyle toplanıp mantı büküyor. Mantılar ise öğrencilerin midesine değilse de burs olup ceplerine giriyor. BAÜ Ortak Akıl Topluluğu üyeleri evinde ziyaret ettikleri Hacer Altay‘ın elini öptüler, plaket verip teşekkür ettiler.

Kaynak: İHA