2010 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı

Gaziantep‘te 2010 yılı kurumlar vergisi rekortmenleri listesinde ilk sırayı Çimko Çimento, ikinci sırayı Gülsan Sentetik Dokuma ve üçüncü sırayı Sanko Tekstil aldı.

2010 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, düzenlediği basın toplantısında Gaziantep‘teki 2010 takvim yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladı. Listeye göre ilk sırayı Çimko Çimento ve Beton Sanayi‘nin aldığını belirten Çember, "Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş., Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi Ticaret A.Ş., Sanko Tekstil İşletmesi Sanayi ve Ticaret A.Ş., Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tiryaki Agro Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Şölen Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Naksan

Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bulut Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sanko Pazarlyama İthalat İhracat A.Ş., ilk on sırayı almışlardır" dedi.

Çember, il genelinde 2010 yılında 8 bin 170 beyanname verildiğini kaydederek, "Beyan edilen vergiye tabi kurum kazancı 996 milyon 355 bin 756 TL olup, hesaplanan kurumlar vergisi ise 196 milyon 587 bin 911 TL olmuştur. Mükellef sayısındaki artış geçen yıla oranla yüzde 4,7 olarak gerçekleşirken, tahakkuk eden vergi oranlarındaki artış ise yüzde 14,25 olarak hesaplanmıştır" diye konuştu.

Yeniden yapılandırma sürecinin de devam ettiğini ifade eden Çember, "Bugün itibarıyla yeniden yapılandırmadan yararlanmak için yapılan başvuru sayısı 91 bini geçti. Başvuru süresi 31 mayısa kadar uzatılmıştı. Bu tarihten sonra borçlu mükelleflerin ne kadarının yapılandırmadan faydalandığına bakacağız. 31 mayısta süre bitiyor. Başvurularda şu an düşüş olmakla birlikte müracaatlar sürüyor. Borçlu mükelleflerimizden daha fazla zaman kaybetmeden müracaatlarını yapmalarını istiyoruz. 3 yıllık vadeye yayılan

ödeme planı var, böyle bir imkan bir daha olmayabilir. Cumhuriyet tarihinin en büyük mali yapılandırmasını mükelleflerimizin kaçırmamasını istiyoruz. Cumartesi ve pazar günleri de mesaimiz devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA