Özürlü Çocuklarını Hergün Okula Götüren Kadın Yılın Annesi Seçildi

Batman’ın Sason ilçesinde özürlü 2 çocuğunu her gün tekerlekli sandalye ile okula götürüp getiren Hediye Batu, yılın annesi seçildi. Sason Kaymakamlığı tarafından bir yıl boyunca yapılan değerlendirmeler sonucunda yılın annesi Hediye Batu seçildi.

Batman’ın Sason ilçesinde özürlü 2 çocuğunu her gün tekerlekli sandalye ile okula götürüp getiren Hediye Batu, yılın annesi seçildi. Sason Kaymakamlığı tarafından bir yıl boyunca yapılan değerlendirmeler sonucunda yılın annesi Hediye Batu seçildi.

    Sason Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, her yıl mayıs ayında yılın annesini seçeceklerini belirterek, annelere yönelik bir eğlence programı ve hediye töreni düzenledi. Sason Kabilcevz Aile Çay Bahçesi’nde yapılan programa Hâkim Dilek Zöhre ve Kaymakam Karaman’ın eşi Filiz Karaman’da katıldı.

    

    YILIN ANNESİ 2 ÖZÜRLÜ ÇOCUK ANNESİ

    Sason yapılan değerlendirmelerde yürüme özürlü ve her gün tekerlekli sandalyeyle okula gidip gelen 2 kız çocuğuna bakan Hediye Batu yılın annesi seçildi.

    Batu’nun ödülünü veren Kaymakam Karaman şunları söyledi: “Yılın annesiyle ilgili bir değerlendirme komisyonu oluşturduk. Yapılan çalışmalar sonucunda yapılan değerlendirmelerde Hediye Batu’yu yılın annesi seçtik. Niçin Hediye Hamını yılın annesi seçtik, onu da açıklamak istiyorum. Hediye Hanım, Ergünü köyümüzde ikamet ediyor. İki tane dünya tatlısı çocuğu var, okumaya çok istekli, arzulu kızlarımız, bu güzel kızlarımız bazı imkânsızlıklara rağmen, kendilerinin bazı problemleri olmasına rağmen, güzel bir şekilde eğitimlerine devam ediyorlar. Hediye hamın büyük bir fedakârlıkla çocuklarının eğitimini sağlıyor. Bizde bu fedakârlığına karşılık yılın annesi seçtik, kendisini tebrik ediyoruz.”

    Ödülünü alan Hediye Batu, “Beni bu ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Benim yerimde hangi anne olsa bunu yapardı. Ben çocuklarımla gurur duyuyorum, Allah’ın verdiği her şeye razı olmalıyız, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

    Sason Kaymakamlığı‘nın masraflarını karşıladığı programın genel organizesini Halk Eğitim kurs öğretmeni Muhsine Bozkurt, Müzik organizesini ise Kabilcevz Aile Çay Bahçesi yaptı. Kadınların halay çekerek eğlendiği programda Kaymakam Yusuf İzzet Karman’ın eşi Filiz Karaman da annelerle beraber halay çekerek oyun oynadı.

    “Annelerimiz bizler için baş tacıdır, her zaman her yerde derdimize, sıkıntımıza koşan dünyanın en kutsal varlığıdır.” diyen Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, “Çilekeş, sevecen, fedakâr o kadar sıfatla özleştirilmiş ki burada anlatmaya zaman yetmez. Sason gibi bir ilçede, büyük bir topluluğa siz değerli hanımefendilere, seslenmek benim için büyük bir gurur kaynağı… Çünkü sizler bu toprakların derdini, çilesini her zaman yaşamış bir kadın olarak, bir anne olarak bir bireysiniz annelerimiz her zaman başımızın üzerindedir. Bu her yerde olduğu gibi Sason’da da anlamlı bir şekilde yerini bulması gerekiyordu, bu vesile ile bu yıl hep birlikte ve belki de ilk olarak böyle bir programı organize ettik inşallah önümüzdeki yıllarda da böyle etkinlikler olacaktır.” ifadelerini kullandı.