Gönüllü Kuruluşlar: Yeni Anayasa Adil Olsun

Türkiye’nin 12 ilinden yaklaşık 320 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, yeni yapılacak anayasanın adil olmasını istedi.

Gönüllü Kuruluşlar: Yeni Anayasa Adil Olsun
Türkiye’nin 12 ilinden yaklaşık 320 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, yeni yapılacak anayasanın adil olmasını istedi.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde toplanan Sivil Toplum Kuruluşları (STK), sorunlarını ve taleplerini birbirleri ile paylaştı. Ankara, İzmir, Sakarya gibi illerden çok sayıda dernek temsilcisinin katıldığı ‘İstişare Toplantısı’nın açılışında konuşan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Yakup Kayıhan, yaklaşık 320 sivil toplum kuruluşunu ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

"ADİL BİR ANAYASA İSTİYORUZ"

Genel seçimlerin hemen ardından hükümetin yeni bir anayasa yapmak için çalışmalara başlayacağını hatırlatan Kayıhan, şöyle konuştu: "Yeni anayasanın hazırlanması ve bu anayasayı hazırlayacak meclisin çok yakında seçimi var. Bizim amacımız yeni oluşacak meclise hangi partiden olursa olsun seçilecek vekillerden; yeni, hak ve özgürlükleri güvence altına alan adil bir anayasa yapma azmi ve iradesinde olmalarını talep etmek; bunun için kamuoyu oluşturmaktır. Gelinen bu aşamayı yeni bir eşik kabul ediyorum. Bundan sonra hareket tarzımız sadece yapılanlar üzerinden bir tavır, bir değerlendirmeden ziyade; bizzat inisiyatif alıp, geleceğin daha adil, daha insani şekillenmesine katkıda bulunmak olmalıdır."

Kayıhan, ilerleyen günlerde halkının değerleri ile devletin değerlerinin barışmaya çalıştığı bir dönem olacağı beklentisi ile bu süreçte inisiyatif alan, yol gösteren bir gönüllüler hareketi olmaları gerektiğini ifade etti.

Hukukçular Derneği Başkanı Şakir Çalışkan da yeni anayasanın nasıl olması gerektiğine dair sunum yaptı.