Eroğlu, Şuhut‘ta Hayırseverlerin Yaptırdığı Okul, Yurt Ve Ek Binayı Hizmete Açtı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan lise ve anaokulu, öğrenci yurdu ile ilköğretim okulu ek binasının açılışını yaptı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan lise ve anaokulu, öğrenci yurdu ile ilköğretim okulu ek binasının açılışını yaptı.

Limak Holding tarafından yaptırılan Limak Kız Meslek Lisesi ve Anakolu, İlci Grup tarafından yaptırılan İlci Ortaöğretim Öğrenci Yurdu ile emekli öğretmen İbrahim Yücetürk tarafından yaptırılan Atatürk İlköğretim Okulu’na ek binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Burada bir konuşma yapan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim’de en büyük yatırımın AK Parti Hükümeti döneminde yapıldığını söyledi.

Geçmişte Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin sadece 7 milyon TL olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, ama şu anda Milli Eğitim Bakanlığı’nın 35 milyon TL olduğunu bildirdi.

Eroğlu, “Okullarımız açıldığı zaman bu yavrularımızın önüne daha önceden kitaplar konuluyor muydu? Başbakanımızın talimatıyla okullar açıldığı zaman geleceğimizin teminatı olan bu evlatlarımızın sıralarının üzerine kitaplar konuluyor mu? Konulmuyor mu? Konuluyor. İşte hizmet budur.” dedi.

Çevre konusunda çok büyük destanlar yazdıklarına değinen Eroğlu, “Türkiye‘de gelmiş geçmiş devletler içerisinde en çevreci hükümet biziz. Bunu da ispat ettik. Çünkü bütün şehirlerdeki hava kirliliği problemini biz çözdük. İstanbul‘un havası şu anda Patis’ten de temizdir Londra‘dan da temizdir. Ankara‘nın havası Newyork‘tan da temizdir. İşte farkımız bu.” diye konuştu.

Türkiye’de en büyük ağaçlandırmayı da AK Parti Hükümeti’nin yaptığını aktaran Eroğlu, “Hatta dünyada en büyük ağaçlandırma biz yapıyoruz. En fazla ağaçlandırma Türkiye‘de. Şu anda dünyada 3‘lüğe yükseldik. Çin‘den, Hindistan‘dan ağaçlandırmada, ormanların ıslahında dünya üçüncüyüz. Tabi Çin ve Hindistan’ın alanları büyük. Hindistan ve Çin ile alanları büyük olduğu için yarışmamız mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise kutsal bir hak olan eğitim ve öğrenim haklarından bütün çocukların eşit şekilde faydalanabilmesi ve özellikle eğitimli ve meslek sahibi kadın nüfusunun çoğalmasına hizmet edecek her projede, Limak olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

    Özdemir, Şuhutlu kızlara eğitim-öğrenim imkânı sağlayacak bu projeye katkıda bulunmuş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Özdemir, 12 bin metrekare açık, 5 bin 212 metrekare kapalı alana sahip 480 öğrenci ve 19 derslikli Kız Meslek Lisesi’nde anaokulunun yanı sıra spor salonları, resim ve müzik derslikleri, oyun odaları, basket ve voleybol sahalarının olduğunu bildirdi.

İlci Grup Yönetim Kurulu Başkanı Metin İlci de eğitim, öğretim problemlerinin çözülmesine bir nebzede olsa da katkıda bulunduklarını için çok mutlu olduklarını söyledi. Yapılan bu tesiste 228 öğrencinin çağa uygun, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda barınacaklarını ve eğitimlerine devam edeceklerini dile getiren İlci, “Yüce Allah’a şükrediyorum. Bizi, ülkemizde kazandıklarımızı bu vatanın güzel insanları için harcama imkanı verdi. Yurdun öğrencilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İlci Grup Yönetim Kurulu Başkanı Metin ve hayırsever emekli öğretmen İbrahim Yücetürk’e plaket verdi. Ardından da Bakan Eroğlu, Vali İrfan Balkanıloğlu, Nihat Özdemir, Metin İlci ve İbrahim Yücetürk birlikte tesislerin açılışını yaptı.