Bilge Koleji‘nin İki Projesi Bilişim Olimpiyatında Finale Kaldı

Antalya‘nın Gazipaşa ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Bilge İlköğretim Okulu yeni bir başarıya imza attı.

Bilge Koleji‘nin İki Projesi Bilişim Olimpiyatında Finale Kaldı
Antalya‘nın Gazipaşa ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Bilge İlköğretim Okulu yeni bir başarıya imza attı. Teknoloji ve Tasarım Derneği ile Meb-Eğitek Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Uluslararası Bilişim Olimpiyatı (E-BİKO)‘nda 42 ülkeden finallere kalan 7 bin 150 proje arasında Özel Bilge İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı 2 proje yer aldı.

15 Mayıs pazar günü Ankara’da yapılacak finalde eğitimde bilişimin yeri kategorisinde ‘Bilgisayar Destekli Güneş Enerjili Dijital Panolar‘ adlı projeyle Ceyda Bıçak ve Beyzanur Aslan adlı öğrenciler yarışacak.

    Özel Bilge İlköğretim Okulu‘ndan finale kalan ikinci proje ise e-gelecek kategorisinde ‘Dijital Destekli Parmak İzli E-Piriz ” oldu. Almira Görgülü ve Neziha Zeynep Orçan adlı öğrencilerin hazırladığı bu proje ev yaşamında elektrik çarpmaları ve yangın gibi üzücü olayları önlemeyi amaçlıyor.

Küçük bilim adamları hazırladıkları projeleri Kaymakamı Muhittin Pamuk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş’a da sundu. Projelerde etkilenen Kaymakam Pamuk ve Milli Eğitim Müdürü Aktaş öğrencilere finalde başarılar diledi.

Okul Müdürü Medeni Altan, öğrencilerinin gösterdiği başarının ilçe adına gurur verici olduğunu ifade etti. Geçen yıl aynı olimpiyatta bir projeyle finale kaldıklarını hatırlatan Altan, "Bu yıl 2 projemiz finale kaldı. Projelerde bilişim teknolojileri öğretmenimiz Erkan Ülker‘in büyük katkısı var. Ayrıca bize her konuda destek veren Kaymakamımız Muhittin Pamuk ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Aktaş‘a teşekkür ediyorum.” dedi.