Ulema’Ya Çiftçi Kadınlardan Tam Destek

AK Parti İzmir milletvekili adayı Nesrin Ulema, Tire-Kiraz yolu üzerinde bir tarlaya girerek, bezelye toplayan köylü kadınlarla sohbet etti.

AK Parti İzmir milletvekili adayı Nesrin Ulema, Tire-Kiraz yolu üzerinde bir tarlaya girerek, bezelye toplayan köylü kadınlarla sohbet etti. Kadınların yoğun ilgisi ve desteğinden duyduğu memnuniyeti belirten Ulema, “Kadın, her yerde kadındır; ister tarlada, ister fabrikada çalışsın, ister benim gibi siyaset yapsın. Kadınların bu ilgi ve desteği, çalışmalarıma şevk katıyor.” dedi.

AK Parti döneminde çalışma hayatındaki kadın sayısının artış gösterdiğini, diğer yandan kayıtdışı kadın işgücünü de kayıt altına almak için teşvik edici tedbirler aldıklarını anlatan Ulema, 8,5 yıllık iktidarları döneminde kadınlar için devrim niteliğinde çalışmalar yapıldığını söyledi. Referandumla kabul edilen anayasa değişikliği sonucunda kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını da hatırlatan Nesrin Ulema, “8,5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde, kadınların el emeğini vergiden muaf tuttuk. Nüfusu 50 binden fazla olan belediyelere, kadın sığınmaevi açma zorunluluğu getirdik. İlköğretimde geliri iyi olmayan aileler belirlenerek, öğrencilerin annelerinin hesabına para yatırıldı. Engelli annelerine, 5 yıl erken emeklilik hakkı sağlandı. Sigortalı annelere, doğum nedeniyle çalışamadıkları süreleri borçlanma imkânı getirildi. Kadın ve çocuk istismarını önlemeye yönelik danışmanlık hizmeti verecek Alo 183 hattını açtık.” dedi. Çalışan kadınların süt izin süresini uzattıklarına, devletin şefkatli elinin kimsesizlere ve dar gelirlilere de değdiğine dikkat çeken Ulema, yapılanları yine de yeterli bulmadıklarının altını çizdi. Ulema, 2023 Türkiye’sinde kadınların da hakettikleri yere gelmesi için çalıştıklarını anlatarak, “Bize güvenin. Yaptıklarımız bunun teminatıdır.” diye konuştu.