Mahir Ünal: CHP istismar siyaseti yapıyor

Ak Parti MKYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mahir Ünal “Muhalefet istismar siyaseti yapıyor.” dedi.

Mahir Ünal: CHP istismar siyaseti yapıyor
Habertürk ekranlarında Ceren Akdağ Şahin’in sorularını yanıtlayan Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı Mahir Ünal, partisinin vizyonu, misyonu ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Mahir Ünal, siyaset kurumunun vatandaşların ve içinde yaşadığımız toplumun sorunlarını çözmek için var olduğuna dikkat çekerek “ Ak Parti’nin kuruluş programına baktığınızda, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının siyaset kurumunu güçlendirmek, bu toplumun sorunlarına çözüm bulmak için bu yola çıktıklarını görüyoruz. Türkiye’de siyaset yıllarca vesayet altında kalarak asli işlevini yerine getiremedi ve siyaset kurumu güçlenmedi. Çünkü siyaset kurumu millet iradesinin yansıdığı yerde güçlenir.” dedi.

2023 BİR VİZYON BELGESİDİR
Ak Parti’nin kuruluş programında tüm sorunları özetlediğini vurgulayan Mahir Ünal, Ak Parti’nin iktidarda bulunduğu 8,5 yıl içinde siyaset kurumunun işletilerek sorunlarının büyük bir kısmının çözüldüğünü söyledi. Türkiye’nin güven ve istikrar abidesi haline geldiğini kaydeden Ünal sözlerine şöyle devam etti;
“Bu istikrarın devamı için partimizin bir hedefe ve bir vizyona ihtiyacı vardı. Dolayısıyla 2023 vizyonu aslında bir vizyon belgesidir. Biz Türkiye’yi 2015,2019 ve 2023 ölçeğinde planladık. Arka planına baktığımızda 8.5 yıl içinde çıraklık ve kalfalık döneminde geleceğinin altyapısının hazırlandığını görüyoruz.”

CHP İSTİSMAR SİYASETİ YAPIYOR
CHP’nin duygu istismarı ile siyaset yaptığını söyleyen Mahir Ünal, Kemal Kılıçdaroğlu’nu yakından takip ettiğini ifade ederek, CHP lideri hakkında ki izlenimlerini de dile getirdi. Ünal, Kılıçdaroğlu hakkında umutlanmak istediğini ifade ederek “Umutlanmak istiyorum, çünkü bu ülkenin sağduyulu ve akl-ı selim bir muhalefete ihtiyacı var. Ancak Kılıçdaroğlu ne yapıyor? Bütün duyguları tüketerek siyaset yapıyor. Siyaset kurumlarının görevi sorun çözmektir. Sorunlar ortadayken, siyaset kurumlarının ve siyasetçilerinde sorumluluğu vardır. Muhalafet olarak göreviniz kendi çözümü de ortaya koymaktır.” dedi.

DEVLET SADAKA VERMEZ, DESTEK VERİR
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun çözüm yerine var olan sorunlardan oluşan duyguları kullanarak, istismar siyaseti yaptığını kaydeden Ünal “Bizim dönenimizde sosyal yardımlar 14,5 milyar dolara çıktı. Muhalefet bizim iktidarımızı sadaka vermekle suçluyordu. Oysa devlet sadaka vermez, destek verir. Biz 8,5 yıldır vatandaşımıza destek veriyoruz.” diye konuştu.

7 BİN SOSYAL DESTEK UZMANI İSTİHDAM EDİLECEK

Ünal, sosyal yardımları 2023 vizyonuna uygun olarak 2015 ölçeğinde planladıklarını ifade ederek, önümüzde ki dönem uygulamaya koyacakları Aile Sosyal Destek Programı hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında sosyal desteğin kurumsallaştırılacağını ifade eden Ünal “Sosyal destek programı kapsamında 7 bin sosyal destek uzamanı istihdam edilecek. Bu uzmanlar aile hekimleri ile koordineli olarak çalışarak, takip ettikleri ailelere her alanda yardımcı olacaklar ve programlayacaklar.” şeklinde konuştu.

KÖTÜ BİR CHP TÜRKÇESİ
Mahir Ünal, CHP’nin vaadi olan Aile Sigortasına yönelik eleştirilerini de dile getirdi. CHP’nin vaat ettiklerine bakıldığında, bir süre sonra bu toplumun bir “Miskinler Tekkesi” haline geleceğini belirten Ünal “Sonuçta böyle bir projenin insana yönelik olması gerekiyor. İnsanlara istihdam ve gelecek hazırlamak yerine 600 TL vererek, insanların motivasyonunu yok edersiniz. CHP’nin vaatlerini analiz ettiğimizde bir arka plan eksikliği görüyoruz. CHP’nin seçim beyannamesinde, Ak Parti’nin yaptıklarını kötü bir CHP Türkçesi ile tekrar edilmiş, son 8,5 yılda Ak Parti’nin yapmak isteyipte yargı engeline takılanları yapacağım diyen bir dil var ya da siyasi parti algısından uzak ciddiyetsiz bir şekilde vaat yağmuru var.” dedi.


CUMHURİYETİ CHP KURMADI

Mahir Ünal, “CHP seçim beyannamesinin başlangıcında diyor ki; ‘CHP cumhuriyeti kurmuş ve egemenliği halka vermiştir’. Oysa bu, bir kurtuluş savaşı veren milletin, bu cumhuriyeti kuran milletin iradesine karşı bir saygısızlıktır. Bunu bir lütuf gibi adeta ifade ediyor. Bu yaklaşım zaten CHP’nin milletle kurduğu ilişkinin niteliğini ele veriyor. Bu cumhuriyeti bu millet kurmuştur. Atatürk’ün önderliğinde, Atatürk ve silah arkadaşlarının liderliğinde bu cumhuriyeti bu millet kurmuştur. CHP kurmamıştır. CHP cumhuriyeti kurmuşta millete vermiş değildir. Bu millet kendi iradesi ile bir mücadele vermiştir ve cumhuriyeti kurmuştur. Cumhuriyette 1923 yılında kurulmuştur. Muhalefete baktığımız zaman sanki cumhuriyet 2002 yılında kurulmuş, 2002 öncesinde var olan sorunları Ak Parti kucağında bulmuş diye tepki gösteriyorlar. Bütün sorunların hesabını Ak Parti’den sorma gayreti içindeler.
” dedi.

CHP’DE BİR LİDER YOK
CHP’nin ciddi anlamda karışık olduğunu ifade eden Ünal “Yeni CHP tasarlanırken kafaları ciddi anlamda karışık .Ortada bir liderlikte yok. Başbakan Cumhuriyet için rejim için he sorun olarak görülen çevreyi merkeze taşıdı. Şu anda da merkezi çevreye taşıyor. Bölge siyaseti yerine, ülke siyaseti yapıyor. CHP’yi temsil eden kadro nasıl başa geldi? İstanbul’da onurlu bir yenilgi alan ekip bir umut olarak CHP’nin başında. Siyaset biçimlerine bakınca ortaya koydukları çözümler, Ak Parti’nin 8,5 yılda yaptığı ve geleceğe yönelik planladığı şeyler.

8 AYDA HAZIRLADIK

AK Parti’nin seçim beyannamesinin 8 ayda sıkı bir çalışma içiersinde hazırlandığını ifade eden Ünal, “Biz seçim beyannamesini hazırlarken, sayın Başbakanın titizliğini ve hassasiyetini bir insan olarak ben gördüm. Vaat ettiğimiz her şeyin gerçekleştirilebilir olup olmadığını çek ettirmiştir. Yani orada yazdığımız her şeyin fizibilitesi yapılmıştır. Hazinede kaynağı var mı, bütçede karşılığı var mı yok mu, bakılmıştır. Bütün bunlar çek edildikten sonra beyannameye konulmuştur. Yaklaşık 8 ay sürede beyanname hazırlandı. Ama bunun tabi çok ciddi bir arka planı var. Bu zamana kadar şunu anlamakta zorlanıyorlar; neden AK Parti bu kadar başarılı. Çünkü AK Parti bu milletin ruh damarından besleniyor” dedi.

BEYAZ GAZETE