Yeni fikirler METUTECH ATOM'la 2. döneme adım atıyor

METUTECH ATOM 2. Dönem başvuruları uzatıldı. Oyun yapmak isteyenler 27 Mayıs 2011 son gün!

Yeni fikirler METUTECH ATOM'la 2. döneme adım atıyor
1970’lerde ortaya çıkan dijital oyunlar, 2000’li yıllardan sonra ve internetin hayatımıza girmesiyle beraber büyük bir gelişim gösterdi ve küresel ekonomide ticaret hacmi yaklaşık 50 milyar dolar olan bir pazar haline geldi.

Madalyonun bir tarafı ne kadar eğlenceli ve heyecanlı ise, diğer tarafında bir o kadar emek ve istek var. Oyun geliştiricilik gerçekten de büyük emek ve sabır isteyen bir uğraş. Ama bir o kadar da değerli. Yeni fikirlere ve teknolojilere de açık bir sektör. Kullanmak istediğiniz karakterlerden tutun da, konunun içeriği ve bunun teknoloji ile birleşimi dünyanın en keyifli ve bir o kadar da değerli ürününü ortaya çıkıyor.

Bu değerli sektörde Türkiye’de genç nüfus gücüyle söz sahibi bir ülke haline gelebilir. Tek yapılması gereken bir sistemin, bir mekanizmanın oluşturulması: Yani, dijital oyun kültürünün oluşturulması.

Bu bağlamda, 10 yıldan fazla bir süredir Türkiye’de bilişim ve teknoloji tabanlı sektörlerde değerli firmaların oluşmasını ve pazarın geliştirilmesine yönelik başarılı çalışmalar yapan ODTÜ TEKNOKENT bünyesinde 2008 yılında önemli bir adım atıldı: Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (METUTECH- ATOM) kuruldu. En büyük amacı bu iki sektördeki değerli fikirlerin kaybolmalarını önlemek ve girişimcilik ve altyapı desteği olmayan kaliteli fikirlerin ticari değere kavuşmasını sağlamak. Ama bunun ötesinde diğer bir amaç ise Türk oyun dünyasında bir sistemin, kültürün oluşturulmasına katkı da bulunmak ve bu sayede bir çekim merkezi olmak.

3 sene içerisinde 8 başarılı firmanın oluşturulduğu merkez yeni dönem çalışmalarına başlıyor. Başvuru süreçlerini geçen başarılı gençleri, iş planı hazırlama, girişimcilik ya da teknik konuların verildiği yoğun bir eğitim ve çalışma dönemi bekliyor. Ama onlar için en büyük artı içerisinde karşılıklı iş birliği ve mükemmelliyet olan ODTÜ, ODTÜ- Teknokent ve ATOM ekosistemi içerisinde yer almak. Burada onları çok büyük bir yetenek havuzu ve iş hacmi bekliyor.

ATOM’da en çok ihtiyaç duyulan şey: Kalbi oyun sektörü için atan ve hayallerine sınır koymadan fikirler üretebilen genç beyinler. Başvurular 27 Mayıs 2011 günü sona eriyor!

Ayrıntılı bilgi için:
www.metutech-atom.org