Mehmet Oruç son yolcuğuna uğurlandı

Türkiye Gazetesi'nde uzun yıllardan beri köşe yazılarıyla insanları aydınlatan ve dün hakkın rahmetine kavuşan Mehmet Oruç son yolculuğuna uğurlandı.

Mehmet Oruç son yolcuğuna uğurlandı
Eyüp Sultan Camii'nde dün öğlen namazını müteakip Sedat Özdal Hocanın kıldırdığı cenaze namazına başta ailesi olmak üzere Türkiye Gazetesi'nden mesai arkadaşları, İhlas Holding çalışanları ile dostları ve sevenleri katıldı. Eyüp Camii'nin avlusundan taşan cemaatin omuzları arasında son yolculuğuna uğurlanan Mehmet Oruç Eyüp Sultan Kabristanına gözyaşları ve dualar ile defnedildi.

Son nefesine kadar yazdı...Mehmet Oruç 1953 yılında, Bolu'nun Göynük ilçesinde doğdu. Hafız İsmail Efendi, Hafız İbrahim Efendi gibi hocalardan eski usulde tahsil gördü. Liseyi bitirdikten sonra, eğitimi, öğretmenliği çok sevdiği için, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdi. Manisa, Konya, İstanbul'da görev yaptıktan sonra 1987 yılında 12 yıllık resmi görevinden istifa ederek, ilkokuldan beri meraklı olduğu gazetecilik mesleğine geçti. Uzun yıllar gazetemizde, "Günün Sohbeti" ismi ile günlük yazı yazdı. Daha sonra vefatına kadar, "Gönül Bahçesi" ve "Hikmetler" köşesinde, günlük, aktüel konuları; dini, tarihi, sosyal yönden ele alarak yorumladı. Yine gazetemizin okuyucularına hediye olarak verdiği 8 cildlik "Anadolu Evliyaları"nı hazırlayan tertip heyetinde bulundu. Ayrıca birçok da kitabı yayınlandı.

İhlassondakika.com yazarlarından Fatih Oruç ağabeyimizin babası Mehmet Oruç ağabeyimiz mücadele ettiği ağır hastalığına rağmen son anlarına kadar gazetemizdeki yazılarına aksatmadan devam ediyordu. Gençlere çok değer veren yazarımız, onların karşılaştıkları, dini ve sosyal problemlerin çozümünde, hayata hazırlanmalarında onlara rehberlik yapmayı kendine vazife addetmiştir.

Onlara; İslamı ve İslamın bozulmadan, ilk zamanki saflığı ile bizlere ulaşmasına vesile olan İslam büyüklerini tanıtmayı, sevdirmeyi şerefli bir görev bilmiştir. Yıllardan beri, gençlere, ailelerinin bile göstemeyeceği samimi, sıcak ilgiyi göstermiş, dertleri ile dertlenmiş ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Bu yüzden, gençlerin her türlü meselelerini çekinmeden açabildikleri "Dert Babası'" olmuştu. Bizde kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz

Kaynak: İHA