Öldürülen İl Genel Meclis Üyesi Toprağa Verildi

Mersin‘in Silifke ilçesinde dün gece pompalı tüfekle vurularak öldürülen MHP İl Genel Meclis Üyesi Durmuş Ali Gölgeli‘nin cenazesi toprağa verildi. Gölgeli‘yi vuran zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öldürülen İl Genel Meclis Üyesi Toprağa Verildi
Alınan bilgiye göre, ilçeye 30 kilometre mesafedeki Gökbelen Köyü‘nde meydana gelen olayda İl Genel Meclis Üyesi MHP‘li Durmuş Ali Gölgeli (51), arkadaşı İbrahim Akduman ile birlikte otururken yanlarına Mustafa B. adlı kişi geldi.

Bir süre sohbet eden üçlünün arasında bir anda tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle, daha önce muhtarlık döneminde Gölgeli‘nin karşısında, geçen dönemde kardeşi Mustafa Gölgeli‘nin karşısında muhtarlığa aday olup seçimi kaybettiği öğrenilen Mustafa B., aracından aldığı pompalı tüfekle iki şahsı vurdu. İki bacağından ve kollarından isabet alan İl Genel Meclis Üyesi Gölgeli yaralı halde hastaneye getirilirken yolda yaşamını yitirdi. Arkadaşı emekli İbrahim Akduman ise Silifke Devlet

Hastanesi‘nde yapılan ilk müdahalenin ardından Mersin‘e sevk edildi.

Bugün ise öldürülen Gölgeli‘nin cenazesi, Merkez Alaaddin Caminde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Silifke Kalesi karşısındaki asri mezarlıkta toprağa verildi.

Cenaze törenine MHP Grup Başkanı Mehmet Şandır, MHP Mersin Milletvekili ve 3. sıra adayı Kadir Ural, CHP Mersin Milletvekili ve 4. sıra adayı Ali Rıza Öztürk, Silifke Belediye Başkanı Vekili Muammer Yüksel, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, partililer, muhtarlar, Gölgeli‘nin yakınları ve çok sayıda vatandaş topluğu katıldı.

Öldürülen Gölgeli‘nin kardeşi Gökbelen Köyü Muhtarı Mustafa Gölgeli, cenaze töreninden önce yaptığı açıklamada, "Olayı duyar durmaz olayın gerçekleştiği yere geldim. Şahıs aracındaki pompalı tüfekle beraber yemek yedikleri mekanın ikinci katında abimi ve yanındaki arkadaşına 5 el ateş açmış. Daha sonra aşağı inip tüfeğini yeniden doldurmuş ve 5 el daha ateş açmış. Ben de olayın ardından oraya geldiğimde bana da ateş edecekti ancak ikinci kattan kendimi atıp kurtulabildim" dedi.

Öte yandan Durmuş Ali Gölgeli ve İbrahim Akduman‘ı vuran Mustafa B. ise jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. İfadesi alınan zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: İHA