Bursa Şehir Trafiğine Alternatif Çözümler

Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen alternatif güzergah ve yeni yol çalışmalarıyla şehir içi trafiği nefes alıyor.

Bursa Şehir Trafiğine Alternatif Çözümler
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşılabilir sağlıklı bir şehir olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediklerini belirterek, iki yıl içerisinde 240 kilometre alternatif güzergah ve yeni yolun Bursa‘ya kazandırıldığını hatırlattı. Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten ile Özlüce ve Geçit‘i Minareliçavuş üzerinden birbirine bağlayacak 6 kilometrelik alternatif yolun Özlüce bölgesinde bulunan köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

Altepe, Ayafatma Deresi üzerine inşa edilen köprünün sanayiye giriş çıkış yapan ağır tonajlı araçların şehir trafiğindeki yükünü hafifletecek olan 6 kilometrelik alternatif yolun Özlüce ile Minareliçavuş arasında bağlantı sağlayacak önemli bir nokta olduğunu kaydetti. 2 ay içerisinde tamamlanması planlanan 30 metre genişliğindeki köprü ile Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Özlüce‘den gelen araçları Geçit‘e kadar ulaşmasını sağlayacak 40 metrelik alternatif yola bağlayacağını anlatan Altepe, "Bu alternatif arter sayesinde özellikle ağır tonajlı araçlar, şehir içi yollarına girmeden, İzmir Yolu ve Mudanya Yolu‘ndan doğrudan çevre yoluna ulaşabilecekler. Sanayiye gelen tır, kamyon gibi büyük araçlar, Minareliçavuş üzerinden Özlüce Kavşağı‘na, İzmir Yolu‘na ya da Geçit Kavşağı ile çevre yoluna rahatça ulaşabilecekler. Bu alternatif güzergah 10 milyon liraya mal olacak" dedi.

Kaynak: İHA