Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 10. Kez Müzikseverlerle Buluşacak

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 10-17 Nisan tarihleri arasında 10. kez müzikseverlerle buluşacak.

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 10-17 Nisan tarihleri arasında 10. kez müzikseverlerle buluşacak.

Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem‘in üstlendiği müzik festivali, zengin bir festival programıyla 10. yılını kutlayacak. Anadolu‘nun en uzun soluklu festivaline önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı pek çok müzisyen konuk olacak. Ayrıca festivalin okul söyleşileri bölümünde de çok sayıda kültür sanat insanı Afyonkarahisar‘da ağırlanacak.

Festivalin 10. yılı nedeniyle, festival kapsamında ayrıca müzik adamlarından Ahmet Say‘a 10. yıl onur ödülü takdim edilecek. Say‘a ödülü, gerek Türk müziğine yaptığı büyük hizmetler, gerekse Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali‘nin başlangıç döneminden bugüne verdiği büyük destekler nedeniyle verilecek.

Festivalin 10 Nisan 2011 Pazar günü gerçekleştirilecek açılış konserinde ise Türkiye‘nin ilk özel, akademik, uluslararası sanat topluluğu Bilkent Senfoni Orkestrası ile Çek flüt sanatçısı Anna Stavelova ve arpçi Çağatay Akyol tarafından Mozart‘ın do majör flüt konçertosu seslendirilecek. Festivalde yapılacak okul söyleşilerinin yanı sıra, festivale katılan müzisyenlerin katılımıyla okul konserleri de gerçekleştirilecek.