Taksim Mahallesi Sakinleri İçin Toki Konutları Kura Çekimi Yapıldı

Taksim Mahallesi’nin Kentsel Dönüşümü Projesi kapsamında, Erzincan Belediyesi’ne muvafakat vermek kaydı ile uzlaşarak evini boşaltmayı kabul eden 10 aileye, Mengüceli Mahallesi’nde teslim edilecek konutlar için kura çekimi yapıldı.

Kura çekim töreni Belediye Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirildi. İlk kurayı çekerek ilk ismi belirleyen Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları ayrıca ilk evin anahtarını da kendi elleri ile teslim etti.Mollaoğulları yaptığı konuşmada hak sahipleri için belirlenen bedelleri beğenmedikleri için bir çalışma yaptıklarını ve bedelleri yüzde 40 ile yüzde 60 arasında artırarak yeni bedel tespitlerinin yapılmasını sağladıklarını hatırlattı.

Mollaoğulları sözlerine şöyle devam etti: “Taksim Mahallesi’nde yaşayanlar için çeşitli alternatifler sunduk. Taksim’de yapılacak konutlar için kurasız hak sahibi olmak, inşası tamamlanmış Mengüceli Mahallesi’ndeki konutlardan isteyenlere bu bölgede derhal bir ev teslim etmek gibi kolaylıklar sağladık. Bu ikinci tercihi kabul eden toplam 62 ailemizin konutlarından 52 adetini daha önce teslim etmiştik. Bu gün 10 konutu daha teslim ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Biz söz verdik. Bu mahallede hak sahibi olanlar mağdur olmayacak. Kiracıları bile gözeteceğiz dedik. Bu sözümüzün arkasındayız. Taksim Mahallesi’nin kentsel dönüşümünü gerçekleştirmek zorundayız. Bunu gerçekleştirirken de kimseyi incitmeden bu çalışmayı tamamlamak niyetindeyiz.”

Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları’nın konuşmasının ardından noter huzurunda çekilişler yapıldı ve 10 aile daha, yeni evlerinin anahtarlarını teslim aldı.

Kaynak: İHA