Ünlü yıldızlar 'Behzat Ç.'de oynamak için can atıyor

Star TV'nin reytingleri alt üst eden dizisi Behzat Ç'de oynamak isteyen ünlüler sıraya girdi.

Ünlü yıldızlar 'Behzat Ç.'de oynamak için can atıyor
Bu sezonun tartışmasız en farklı, adından en çok söz ettiren, kendisine müthiş sadık bir seyirci kitlesi oluşturup, en yakından takip edilen işlerin başında geldi Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi. Erdal Beşikçioğlu’nun hayat verdiği cinayet şube başkomiseri Behzat Ç., yardımcıları Harun, Akbaba ve Hayalet’le ekranda müthiş bir tempo, seyircinin kalbinde de çok önemli bir yer yakaladılar. Hele de Behzat Ç. ile ağabeyinin (Ege Aydan) birbirlerine girdikleri sahnelerde, ekranın oyunculuk tarihi adına unutulmayacak başarılı bir sayfa açtılar.

Hayatın gerçeğini ekrana yansıtmasıyla, gerçeği olduğu gibi bütün çıplaklığıyla ortaya koymasıyla ayrıldı rakiplerinden Behzat Ç. Ve işte bu yüzden, pek de altın kalpli, yumuşak yürekli, iyilik abidesi örnekler-tipler-tiplemeler getirmedi seyircisinin karşısına. Kötüyü ve kötülüğü olduğu gibi sergiledi. Bu dizideki kötüler gerçekten kötü, suçlular gerçekten suç işlemiş gibiydi.

Hal böyle olunca da, pek çok popüler isim, bu dizide konuk oyuncu olarak rol almak için sıraya girdi. Çünkü bu dizide konuk oyuncu olarak yer almak, oyuncular açısından, hele de genelde üç aşağı beş yukarı aynı tipleri canlandıran oyuncular açısından yepyeni ve farklı bir şey yapmak, alışılmışın dışına çıkmak, kendi sınırlarını zorlamak ve sevenlerine yetenek yelpazelerinin bilinmeyen renklerini sunmak demekti. Böyle düşünen birçok isim geldi geçti Behzat Ç.’nin hayatından.

MELİH GÖKÇEK DE LİSTEDE
Hazal Kaya, Şükran Ovalı, Mehmet Esen, Seda Akman, Nejat İşler ve Güven Kıraç ilk başta aklıma gelenler. Beyazıt Öztürk, yakında Behzat Ç.’de oynamak için sıra bekliyor. Kulağıma gelenlere göre yakında Zeynep Eronat da dizide konuk oyuncu olarak çıkacakmış karşımıza. Yetkin Dikinciler de Behzat Ç.’de rol almak istediğini söylüyormuş yakınlarına. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de oyuncu olarak bu dizide karşımıza çıkacağı haberleri hâlâ hatırımızda.

Behzat Ç.’ye emek veren ekip, gerçekten de uzun yıllar ekranda var olacak bir marka yaratmayı başardılar. Bunun karşılığını da hem seyircinin ilgisi ve beğenisiyle hem de sektörün belirleyicisi olarak bu şekilde gündeme gelmesiyle alıyorlar. Daha ne olsun?

BEHZAT Ç.'NİN YENİ RAKİBİ KOMİSER REŞAT

Bu ay Show TV’de yeni bir dizi, Karakol başlıyor. Son günlerde tanıtımlarına denk geliyorum ekranda. Başrolde Elveda Rumeli’den tanıdığımız Ertan Saban ve Seda Akman var. Aslında Karakol, The Shield dizisinin uyarlaması. The Shield, yozlaşmış fakat bazen adaletli davranan, yeri geldiğinde de işlerini bildikleri yöntemlerle çözerek açıklarını kapatan bir polis departmanının maceralarını anlatır. Ama tanıtımlarda izlediğimiz Reşat’ın tavırları ve mimikleri daha çok Behzat Ç.’yi anımsatıyor.

Dizinin konusuna gelince... İçişleri Bakanlığı, suçu engellemek için bir proje geliştirir. İstanbul’un suç oranı en yüksek bölgesinde bir karakol belirlenir. Bu karakola “operasyon timi” adı verilen bir ekip yerleştirilir. Projenin başına da Reşat adında bir polis getirilir. Reşat, bir dönem teşkilatın yüz akı olmuştur ancak daha sonra adı yasadışı olaylara karıştığı için açığa alınmıştır. Adına açılan davaların düşmesinden sonra İçişleri Bakanlığı’nın pilot uygulamayı hayata geçirmesi için görevlendirilir. Gerisi pek yakında, beyazcamda...

YENİ BEREN'LER, ENGİN'LER ARANIYOR

Sene 2004. Gelin kaynana programları almış başını gidiyor. Her akşam Semra Hanım ve oğlu merhum Ata’nın yaşadıklarını izliyor, tartışıyor, adeta onlarla yatıyor, onlarla kalkıyoruz. O sırada Show TV’de sessiz sedasız bir yarışma başlıyor. Her hafta bir skeçle kamera karşısına geçen genç yıldız adayları, Türkiye’nin yıldızı olmak için birbirleriyle yarışıyor. Ve Türkiye’nin Yıldızları isimli o yarışmadan, bugün Türkiye’nin gerçekten de yıldızı olan iki isim çıktı.

Beren Saat ve Engin Akyürek’ten bahsediyorum. Beren, yarışma biter bitmez Aşkımızda Ölüm Var ve Aşka Sürgün’de rol aldı. Hatırla Sevgili’de canlandırdığı Yasemin karakteriyle ışık saçtı. Ancak onu asıl yıldızlaştıran proje Aşk-ı Memnu’da canlandırdığı Bihter karakteri oldu elbette. Şimdilerde Fatmagül olarak karşımızda. Yine ekranın en çok izlenen yapımlarından biri olarak. Engin Akyürek ise yarışmadan sonra Yabancı Damat’ta oynamaya başladı. Ama o da yıldız olduğunu Bir Bulut Olsam’daki Mustafa karakteriyle ispatladı. Şimdi bu ikili Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinde bu unvanı ne kadar hak ettiklerini sergiliyorlar adeta.

Şimdi gelelim asıl konumuza... Yakında Show TV’de bu yarışma yeniden başlıyor. Türkiye’nin Artisti Sen misin? isimli yarışma Türkiye’ye yeni yıldızlar kazandırmaya hazırlanıyor. Ben şimdiden söyleyeyim, yine çok seyredilecektir. Bugünden altını çiziyorum, ilk fırsatta peşinden benzeri yetenek yarışmaları gelecektir. Ekrandaki yarışma bolluğu, yaz mevsiminin ilk işaretlerinden birisidir. Bakalım karpuz kabuğu suya ne zaman düşecek?

'SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM' EFSANESİ TELEVİZYON DİZİSİ OLUYOR

Ay Yapım önümüzdeki sezon bizi yine ekran karşısına kilitleyecek bir proje hazırlıyor. Türk sinemasının başyapıtları arasında yer alan, Kadir İnanır, Türkan Şoray ve Ahmet Mekin’in harikalar yarattığı Selvi Boylum Al Yazmalım, eylül ayında atv ekranında başlayacak. Senaryoyu ise Mahinur Ergun kaleme alacak.

Şoför İlyas’ın, Asya’nın ve Cemşit’in kim olacağı ise henüz belli değil. Şu günlerde son rötuşlar için hummalı bir çalışma devam ediyor. Yeni sezona damga vuracak yapımlar, şimdilerde birer birer isimlerinden söz ettiriyor.

MAHSUN-MURAT İKİLİSİ DİZİ İŞİNE EL ATTI

Mahsun Kırmızıgül, Murat Tokat’la birlikte kurduğu Boyut Film’le bugüne kadar sinemada varlığını konuşturmuştu. Güneşi Gördüm, Romantik Komedi, Gecenin Kanatları ve New York’ta Beş Minare’den sonra ikili, bu defa dizi sektörüne adım attı. Proje tasarımını ve senaryosunu Ceren Aslan ve Aslı Zengin’in üstlendiği Başrolde Aşk Var, 15 Nisan’da TRT 1 ekranında başlıyor.

Mustafa Sandal, Dolunay Soysert, Vildan Atasever ve Erdem Yener’in başrollerini oynayacağı sit-com, bir dizide oynamaya başlayınca hayatı değişen bir oyuncunun ve arkadaşlarının hayatını anlatıyor. Bir yanıyla da ünlüler dünyasında yaşanan ilişkileri ve olayları eğlenceli biçimde ekrana yansıtıyor.

Umarım sinemada gerçekten çok önemli işlere imza atan Mahsun-Murat ikilisi dizi sektörüne de hareket getirir. Umarım dizi işinde bir türlü istediğini bulamayan TRT, Başrolde Aşk Var’la, bu makûs talihini değiştirir. Takipçisi olacağız...

Ünlü yıldızlar 'Behzat Ç.'de oynamak için can atıyor BEHZAT Ç. ÖZEL SAYFASI İÇİN TIKLAYIN