Üniversitede Çağdaş Uygulamalar

Kilis 7 Aralık Üniversitesi‘nde sunulmakta olan birçok hizmette yeni ve çağdaş uygulamalara geçildi.

Üniversitede Çağdaş Uygulamalar
Üniversitede öğrenim gören öğrencilerin yararlandığı hizmetlerden azami ölçüde yarar sağlaması amacıyla, üniversite bünyesindeki çeşitli hizmetler modern uygulamalarla günümüz şartlarına uygun hale getiriliyor. Bu amaçla üniversite öğrencileri ile personeline yönelik akıllı kart uygulamasına geçildi, çağdaş yemekhaneler, çok amaçlı salonlar ve kantinler hizmet vermeye başladı.

Bu kapsamda gerçekleştirilen ilk çalışma, Kilis 7 Aralık Üniversitesi‘nde öğrenim gören öğrenciler ile üniversite personeline yönelik olarak, üniversite ile özel bir bankanın ortak çalışmasıyla oluşturulan "Akıllı Kart" uygulaması oldu. Aynı zamanda öğrenci ve tanıtıcı personel kimlik kartı olarak da kullanılacak olan akıllı kartlar, üniversite giriş kapılarındaki turnikelerde, yerleşke içindeki yemekhaneler ve kantinler ile bankamatiklerde kullanılabiliyor.

Yeniliklerin bir diğeri Sosyal Kültürel Merkez‘de hizmete giren 700‘er kişi kapasiteye sahip personel ve öğrenci yemekhaneleri. Geniş ve modern görünümü ile dikkat çeken yemekhanelerde turnike sistemiyle kişi, akıllı kartını okutarak yemekhaneye girip yemeğini yiyebiliyor. Yine Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi kantini de yeni bir görünüme kavuşturuldu. Geniş ve ferah bir ortamda dinlenme fırsatı sunan kantinde, yeni oturma grupları, gazetede kitap okuma köşeleri bulunuyor. Sıcak yemek servisinin de olduğu

kantinde öğrenciler diz üstü bilgisayarlarıyla kablosuz internet kullanma olanağına da sahipler.

Sosyal Kültürel Merkez binasında 90 kişi kapasiteli iki adet cep sinemasında ise yakın zamanda vizyon filmlerinin gösterilmesi için çalışmalar sürüyor. Yine Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi‘nde oluşturulan çok amaçlı salonda öğrenciler tiyatro, dinleti, seminer gibi sosyal etkinliklerini gerçekleştirebiliyorlar.

Kaynak: İHA