Tarım Ve Hayvancılık Fuarı‘na Siirtli Çiftçilerden Yoğun İlgi

Siirt Tarım İl Müdürlüğü‘nün organizasyonuyla Diyarbakır‘da düzenlenen ‘Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı‘na 200 Siirtli çiftçi katıldı.

Tarım Ve Hayvancılık Fuarı‘na Siirtli Çiftçilerden Yoğun İlgi
Tarım İl Müdürü İlhan Özel, Siirt‘te tarım ve hayvancılığının geliştirilmesi için çok yönlü çalıştıklarını söyledi. Özel, Diyarbakır‘da düzenlenen tarım ve hayvancılık fuarına, Siirt‘ten 200 çitçinin katılımını sağlayarak, çiftçileri, tarım, hayvancılık, tavukçuluk ve süt endüstrisiyle ilgili firmaları ve bu firmaların ürünlerini yakından tanıma olanağına kavuşturduklarını ifade etti. Tarımsal ve hayvansal konulardaki son teknolojileri görme imkanına kavuşan çiftçilerin, yeni teknolojik bilgilere sahip

olma şansını yakaladıklarını kaydeden Özel, "Öte yandan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı‘mızın girişimiyle Eruh‘tan Hacı Beştaş ve Şirvan‘dan da Mücahit Onğulu adlı genç çiftçilerimiz, Şanlıurfa‘da yaklaşık 2 ay sürecek olan Genç Çiftçilerin Eğitimi Projesine katılacak. Söz konusu çiftçilerimiz alacakları eğitimle tarım ve hayvancılık konusunda teknik bilgilere sahip olacaklardır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA