Abd‘de 64. Ortadoğu Politikası Konseyi Toplantısı

Ortadoğu Politikası Konseyi Toplantısı‘nı değerlendiren Washington Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Başkanı Anthony Cordesman, Arap dünyasındaki halk ayaklanmalarının ülke ülke değerlendirilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

Beyaz Saray‘da gerçekleştirilen 64. Ortadoğu Politikası Konseyi Toplantısı‘na ilişkin konuşan Washington Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Başkanı Anthony Cordesman, ABD‘nin Ortadoğu politikasında hem dış hem de iç dengeleri bozmayacak bir tutum sergilenmesi gerektiğini ifade etti. Ortadoğu ve Kuzey Afrika‘nın görüşünü konusunda kötümser olduğunu kaydeden Cordesman, Arap dünyasındaki ayaklanmaların ülke ülke ayrı olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı ve iç sorunlara odaklanmanın ABD‘nin

bölgedeki girişimlerine ayak bağı olacağından çekindiğini belirtti. Cordesman, "Açıkçası Amerikan iç politikasının, bu ülkelerdeki bütçe ve iç sorunlardan kurtulabileceğini sanmıyorum" dedi.

Ortadoğu ülkelerinde kimsenin neler olacağını tahmin edemeyeceğine inandığını ifade eden Cordesman, "Libya‘daki durumu zamanla çok daha iyi anlıyoruz. Fakat anlama kapasitesinin gelişmesi, nereye gittiğinizi tahmin edebileceğimiz anlamına gelmez" diye konuştu.

Kaynak: İHA