Kırgızistan Başbakanı Atambayev‘e Onursal Doktora

Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev, "İnanıyorum ki; gelecekte sadece Türkiye ile Kırgızistan arasında değil, bütün Türk cumhuriyetleri arasında vize olmayacak. ‘Türk Birliği‘ kurulacak" dedi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ), ülkesinde ve bölgesinde demokratik prensiplerin yerleşmesine, bölge ülkeleri arasında barış ve istikrarın sağlanmasına katkılarından dolayı Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev‘e onursal doktora unvanı verdi. TOBB ETÜ‘de düzenlenen törende, TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kırgızistan Başbakanı Atambayev‘e cüppesini giydirdi. Törende konuşan Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile Kırgızistan arasında köklü tarihsel ve dostluk

bağlarının bulunduğunu söyledi. Kırgız Başbakanı eşsiz liderliği ve iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkıları nedeniyle doktora unvanına layık gördüklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu, Atambayev‘in Kırgızistan‘da demokratik sistemin oturtulması, barış ve istikrarın sağlanması için çaba gösterdiğini belirtti. Atambayev‘e seslenen Hisarcıklıoğlu, "Türk işadamlarının önünü açmanızı bekliyoruz, bütün engelleri kaldıralım" diye konuştu.

"TÜRK BİRLİĞİ KURULACAK"

Hisarcıklıoğlu‘nun cüppesini giydirmesinin ardından bir konuşma yapan Kırgızistan Başbakanı Atambayev, Türkiye‘de çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Türk-Kırgız dostluğuna tarihten örnekler vererek konuşmasına devam eden Atambayev, "Biz Türk‘üz, tarihimiz bir" diye konuştu.

Şimdi önlerinde zorluklar olsa da Türk cumhuriyetlerinin gelecekte yeniden ayağa kalkacağını kaydeden Atambayev, Kırgızistan‘ı da yıllar boyu "hırsızların yönettiğini, halkın zenginliklerini çaldığını" söyledi.

Vizesiz rejim nedeniyle çok mutlu olduklarını belirten Atambayev, "İnanıyorum ki gelecekte sadece Türkiye ile Kırgızistan arasında değil, bütün Türk cumhuriyetleri arasında vize olmayacak. Türk Birliği kurulacak" dedi.

Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev, Rusya Başbakanı Vladimir Putin‘in 4 yıl önce Tataristan‘a yaptığı ziyarette, "Rusların yüzünü kazırsanız altından Tatarlar çıkar" dediğini hatırlattı ve Tatarların aslında Türk olduğunu söyleyerek, o zaman Rusların da aslında Türk olduğu esprisini yaptı. Atambayev, "Artık bahar geldi. Baharda otlar asfaltları bile delerek yüzeye çıkar. Türk milletleri de şimdi zorluklar çekiyor, ama inanıyorum ki ilk kardelen Türkiye‘yi diğerleri de izleyecek ve Türkiye‘nin

geleceği parlak olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA