Mehir Vakfı Şırnak’Ta 10 Çifti Evlendirdi

Konya Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, maddi imkansızlıklardan dolayı evlenemeyen gençlerin yardımına koşmaya devam ediyor.

Mehir Vakfı Şırnak’Ta 10 Çifti Evlendirdi
Konya Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, maddi imkansızlıklardan dolayı evlenemeyen gençlerin yardımına koşmaya devam ediyor. Kurulduğu günden beri birçok gencin aile kurmasına destek veren vakıf, son olarak Şırnak’ta 10 çiftin evlenmesine vesile oldu. Çiftlerin eşyalarını da temin eden vakıf, Şırnak’a doğru yola çıkan eşya dolu kamyonu dualar eşliğinde uğurladı.

        Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Saffet Köse, Şırnak’ta yapılacak olan 10 çiftin düğününe katılmanın büyük bir mutluluk olduğunu söyledi. Her çiftin evi için gerekli olan 56 çeşit eşyayı da hazırladıklarını anlatan Köse, “Yakında Ağrı’daki gençlerimizi de evlendireceğiz. Amacımız aile kurumunun ayakta kalması. Bize fedakarlıkta bulunarak yardımcı olanlara da teşekkür ediyoruz.” dedi.

        Toplumların devamı için ailenin önemli olduğunu ifade eden Köse, vakıf olarak bir yılda yaklaşık 25 şehirde gençleri evlendirdiklerini belirtti. Kendilerine gelen bütün talepleri karşılamaya çalıştıklarını anlatan Köse, şunları söyledi: “Şırnak’tan bize böyle bir talep geldi. Biz de oralardaki kardeşlerimizi unutmadığımızı göstermek istedik. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur.”

        Önceleri sadece Konya’da faaliyet gösterdiklerini dile getiren Köse, yardım çalışmalarının zamanla ülke geneline yayıldığını bildirdi. Son yıllarda, yurt dışında bulunan ve evlenemeyen insanları da evlendirdiklerini kaydeden Köse, “Hedefimiz, bu tür yardımların her yere ulaşmasıdır. Kutsal bir kurum olan aile kavramının önemini anlatmaya çalışıyoruz. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Toplum olarak bu tür yardımlarda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz.” ifadesini kullandı.