Esnaf Odası, Torba Yasa Konusunda Şoförleri Bilgilendirdi

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, üyelerine yönelik düzenlediği toplantıda 6111 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, üyelerine yönelik düzenlediği toplantıda 6111 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi.

    Halk arasında ‘torba yasa’ olarak bilinen 6111 sayılı kanunda yapılan değişiklikler ve şoför esnafını ilgilendiren konular hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya binin üzerinde esnaf katıldı.

    Oda Başkanı Hasan Topçu, yeni yasanın getirdiği kolaylıklar ve uyulması gereken kurallar hakkında esnafın çok fazla bilgisi olmadığını ifade etti. Şoför esnafının sorunlarının hafifletilmesi için çalıştıklarını söyleyen Topçu, "Yasada yapılan değişikliklerin içeriği hakkında esnafımızın çok ayrıntılı bilgisi olamıyor. Bizler de oda olarak bu eksikliği gidermek ve esnafımızın yapması gerekenler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmasını sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Yeni yasanın getirdiği haklar ve uygulamalar hakkında uzmanlarımız esnafımıza ayrıntılı bilgiler verecek. Esnafın sorunları hep aynı. Ancak yapılan değişikliklerden de geri kalmamak gerekiyor. Katılımın yoğun olması bizleri mutlu etti. Oda olarak esnafımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz." dedi.

    TORBA YASA ŞOFÖR ESNAFINI SEVİNDİRECEK

    Daha sonra Kestel SGK Merkez Müdürü Erkin Avcı, Oda Avukatı Bünyamin Bayram, Mali Müşavir Şevki Çelik ve Muhasebe Uzmanı Bülent Dursun, torba yasanın şoför esnafına sağladığı haklar konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Yasanın kısmı zamanlı çalışan şoförlere önemli kolaylıklar sağladığını ifade eden Avcı, 10 günün altında taksi ve dolmuşlarda çalışan şoförlerin, araç sahibi ve oda ile ortak olarak hazırlayacağı belgeleri SGK’ya teslim etmesi durumunda bir aylık sigorta imkanından faydalanabileceklerini söyledi.

    Araç sahiplerinin de gecikmiş prim borçlarını başvurmaları halinde indirimli ödeyeceklerinin altını çizen Avcı şunları kaydetti: "Vergi Dairesi kaydı devam eden vergi mükelleflerinden emekli olanların emekli maaşlarından destek primi kesilmesi yasal bir sorumluluktur. Bağkur’dan emekli olanların maaşlarından yapılan kesintilerde sıkıntı yaşanmamaktadır. Ancak eski adı SSK olan kurumdan emekli olanların destek primi ödemeleri için şahsen müracaat etmeleri gerektiğinden, yasanın getirdiği ödeme kolaylığından faydalanabilmesi için mutlaka yetkili kuruma bildirim yapmaları gerekmektedir."