Benden önceki hiçbir 'Evita'yı izlemedim!

'Evita' müzikalinin yıldızı Abigail Jaye etkilenmemek için 'Evita'yı canlandıran oyuncuları izlememeye çalıştığını söyledi.

Benden önceki hiçbir 'Evita'yı izlemedim!
"İlk kez gerçek bir karakteri canlandırıyorum" diyen 'Evita' müzikalinin yıldızı Abigail Jaye "Etkilenmemek için 'Evita'yı canlandıran oyuncuları izlememeye çalışıyorum. Madonna'yı bile izlemedim. Çünkü çok baskın biri" dedi.

Dünya siyasi tarihinde en çok tanınan kadınlardan biridir Eva Peron... 33 yaşında kanserden ölen Peron, kısacık hayatına rağmen bir döneme damgasını vurdu. Arjantin diktatörü Juan Peron'un eşi Eva Peron, işçi ve kadın hakları alanında verdiği mücadeleden dolayı Arjantin halkı tarafından çok sevildi ve belki de bu yüzden hiç unutulmadı. Ama onu, ölümsüz kılan asıl 'Evita' müzikaliydi. Avrupa turu kapsamında BKM organizasyonuyla İstanbul'a gelen müzikali, 'Evita' rolünde izlediğimiz Abigail Jaye (31) Şamdan dergisinden Soner Gömleksiz'e anlattı.

Önce oyunculuk kariyerinizden kısaca söz eder misiniz?
'Joseph', 'Dr. Dolittle', 'Dirty Dancing', 'Grease' ve bir televizyon programı olan 'Hollyoaks' dahil pek çok müzikal ve tiyatro oyununda rol aldım.

'Evita' müzikalinde Eva Peron'u canlandırıyorsunuz, daha önce bu müzikal gibi biyografik çalışmalarda rol aldınız mı?
Hayır, 'Evita' müzikali ilk oluyor. İlk kez gerçek bir karakteri canlandırıyorum.

Eva Peron'u canlandırırken en çok hangi konularda zorlandınız ya da sizin için 'Evita' karakterinin en heyecan verici yanı ne?
Her gece sahneye çıkmak ve her seferinde izleyiciye yeni bir şeyler vermek kolay değil. 'Evita' müzikali için birçok ülke geziyoruz. Birbirinden farklı kültürlere sahip ülkeleri gezip böylesine tarihi bir karakteri canlandırmak bana heyecan veriyor. Herkesin mutlaka Eva Peron hakkında bir fikri ve bilgisi var. Böyle karakterlerin seveni olduğu gibi sevmeyeni de var. Bu müzikalin en zor yanı ise herkesin hayalindeki 'Eva'yı canlandırabilmek.

UMARIM ONUN KADAR GÜÇLÜYÜMDÜR

Gerçek hayatta Eva Peron karakteriyle benzerlikler gösteriyor musunuz?
Eva Peron tarihe mal olmuş inanılmaz biri. Umarım onun kadar güçlüyümdür.

Bir müzikal ya da tiyatro oyununu sahnelerken canlandıracağınız karaktere nasıl hazırlanıyorsunuz, yani öncekilerden farklı bir bakış açısıyla karakteri yorumlamak için neler yapıyorsunuz?
Etkilenmemek için Evita'yı canlandıran diğer oyuncuları izlememeye çalışıyorum. Madonna'yı bile izlemedim. Çünkü o çok baskın bir karakter. Etkilenmek doğru olmazdı ama bu müzikal bitince hepsini oturup izlemeyi planlıyorum.

'EVITA' MÜZİKALİNDE SON ALTI GÖSTERİ

İlk haftasında binlerce kişinin izlediği, İstanbul Kongre Merkezi'nde sahnelenen 'Evita' müzikali, 24 Nisan Pazar günü son buluyor. Müzikal son altı gösteriyle sahnede olacak. Eva Peron'un hayatını Tim Rice'ın şarkı sözleri ve Andrew Lloyd Webber'in müzikleri eşliğinde görkemli bir şovla anlatan müzikalin biletleri, Biletix ve BKM gişelerinden satın alınabiliyor. 'Evita', göz kamaştırıcı kostümleri, dansları ve müzikleri ile izleyenleri büyülüyor.

BALKON SAHNESİ HEYECAN VERİCİ

Türkiye'de sahnelenen 'Evita' aslına birebir sadık kalınan bir hikaye mi yoksa serbest bir uyarlama mı?
Türk seyircisinin karşısına yepyeni bir prodüksiyonla geldik. Umarım daha önce hiç görmediğiniz bir şeyler bulursunuz müzikalde...

Sizce Eva Peron neden bu kadar çok sevildi ve tarihe mal oldu?
O kısacık yaşamında çok fazla şeyi hayatına sığdıran güçlü bir kadındı. Doğru yolda ilerlerken ve kendi hayatını kurtarırken, başkalarını da aydınlattı.

Eva Peron'un balkondan halkı selamladığı sahne, dramatik açıdan müzikalin en önemli sahnelerinden biri sanırım. Bu sahnede neler hissediyorsunuz?
Etkileyici bir sahne. Gerçekten inanılmaz bir an. Her sahneye çıktığımda ilk sefermiş gibi heyecanlanıyorum.