Şehit Polis Memuru Çimen‘in Adı Caddede Yaşayacak

Kütahya‘da geçen yıl tabanca ile vurularak şehit edilen polis memuru Melih Çimen‘in adı Kütahya Belediyesi‘nce bir caddeye verildi.

Kütahya‘da geçen yıl tabanca ile vurularak şehit edilen polis memuru Melih Çimen‘in adı Kütahya Belediyesi‘nce bir caddeye verildi.

    Kütahya Belediye Meclisi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ)‘nce yaptırılan konutların bulunduğu Akkent Mahallesi‘nde bir caddeye ‘‘Şehit Polis Melih Çimen Caddesi‘‘ adının verilmesini kararlaştırdı. Kırmızı zemine beyaz renkle caddenin adı yazılan ve üzerinde Türk Bayrağı bulunan tabelalar, birinci etap konutların bulunduğu alandaki caddenin giriş ve çıkışına dikilerek, Çimen‘in adının yaşatılması sağlandı. Şehit polis memuru Çimen adına geçen yıl İl Emniyet Müdürlüğünce Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun 19. kilometresinde ‘‘Şehit Polis Melih Çimen Hatıra Ormanı‘‘ oluşturularak fidan dikilmişti.

    35 yaşındaki sivil polis memuru Melih Çimen, 5 Nisan 2010‘da Evliya Çelebi Devlet Hastanesi bahçesinde kavga eden iki grubu ayırmaya çalışırken kavgaya karışanlardan Bülent Acar‘ın dedesi Seyit Ahmet Acar‘ın tabancasından çıkan kurşunlarla ağır yaralanmış, yoğun bakım servisinde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Çimen‘in cenazesi olaydan iki gün sonra memleketi Sivas‘ta toprağa verilmişti. Olay sonrası polis ekiplerce yakalanıp tutuklanan Acar ise Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi‘nce ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmıştı.