Türkeş’İn Mezarına Kayseri’Den Toprak Götürülecek

MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş, ölümünün 14. yılında Ankara‘da anıt mezarı başında anılacak. Düzenlenecek anma törenine, Kayseri İl Teşkilatı yaklaşık 600 partili ile katılacak.

MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke, konu hakkında bir açıklama yaparak, MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in vefatının 14.yılı sebebiyle 4 Nisan’da Ankara’da düzenlenecek olan anma törenlerine katılım için tüm hazırlıkların yapıldığını belirterek, “Bilge lider, büyük devlet adamı merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’i özlemle yad edeceğiz. Merhum liderimiz Alparslan Türkeş, Türk siyesi tarihine imza atmış, büyük bir liderdir. Yalnızca Türkiye’de değil, bütün Türk coğrafyasında saygı duyulan, sözü dinlenen ciddi bir devlet adamıydı. Türklük için verdiği mücadelede karşılaştığı engellere rağmen, dava ve devlet adamlığının bütün hassasiyetini göstererek, çağdaş Büyük Türkiye için ömrünü bu yola adayan mümtaz bir kişilikti. Partimizin Kurucu Genel Başkanı, hareketimizin lideri, Başbuğ Alparslan Türkeş’in Hakk’a yürüyüşünün 14.yılında hatırasını, kabri başında anmak üzere Kayseri İl Teşkilatı olarak 4 Nisanda Ankara’da olacağız.”

Eke ayrıca, anma programına Alparslan Türkeş‘in memleketi olan Kayseri‘nin Pınarbaşı Köşkerli köyünden de toprak götürüleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA