Suç Örgütü Kurmak Suçlamasıyla Adliyeye Sevk Edilenlerden 16‘Sı Tutuklandı

Sivas’ta suç örgütü kurmak suçlamasıyla adliyeye sevk edilen ve aralarında kamu çalışanlarının da bulunduğu 23 kişiden 16’sı tutuklandı.

Sivas’ta suç örgütü kurmak suçlamasıyla adliyeye sevk edilen ve aralarında kamu çalışanlarının da bulunduğu 23 kişiden 16’sı tutuklandı.

    Sivas Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve Yıldızeli ilçesinde 4 gün önce geniş kapsamlı operasyon yaptı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, çeşitli suçlarda sabıkası bulunan ve yeni bir suç örgütü oluşumu içinde bulunan 30 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden 7’si emniyet sorgusunun ardından serbest bırakılırken 23’ü ise dün gece adliyeye sevk edilmişti. Kamu ihalelerine fesat karıştırmak, alıkoymak suretiyle kişilerin özgürlüğünü kısıtlamak, ateşli silahla kasten adam yaralama, kumar oynamak ve oynatmak amacıyla yer ve imkân sağlamak, tehdit ve çek senet tahsilâtı gibi suçlamalarla mahkemeye çıkarılan şahıslardan 16 kişi tutuklandı.

     H.Y., Y.K., V.T., M.A., Y.S., T.K., N.M., M.K., N.Y., S.Y., M.H., S.K. ve S.M. cezaevine götürülürken C.B., Ü.K. ve C.B. isimli şahıslar ise kefaletle serbest bırakıldı. Halen cezaevinde bulunan F.D. ve F.P.’nin de tutuklanmasıyla aynı olayda tutuklu sayısı 18’e yükselmiş oldu.

    Bu arada Sivas Emniyet Müdürlüğü, operasyon sırasında çekilen kamera görüntülerini ve operasyonda ele geçirilen suç aletlerinin görüntülerini de dün basına dağıtmıştı.