Ilgın Belediye Başkanı Oral: Ilgın 2011 Yılında Şantiyeye Dönecek

Konya‘nın Ilgın ilçesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, belediyenin 2 yıl içinde 2 milyon 800 bin lira borç ödediğini söyledi. Başkan Oral, 2011 yılında ilçenin adeta şantiye alanı gibi olacağını dile getrdi.

Konya‘nın Ilgın ilçesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, belediyenin 2 yıl içinde 2 milyon 800 bin lira borç ödediğini söyledi. Başkan Oral, 2011 yılında ilçenin adeta şantiye alanı gibi olacağını dile getrdi.

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, her ay düzenli olarak yaptığı halkla sohbet toplantısında icraatlerini anlattı. Başkan oral, Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği toplantıda görevde bulunduğu sürede yaptıklarını ve ilerde yapmayı düşündüğü projeleri slayt eşliğiyle vatandaşlara aktardı.

Siyasi görüş ayrılığı yapmadan hizmet götürdüklerini söyleyen Halil İbrahim Oral, "Görevde olduğum 2 yılda, her hangi bir vatandaşım şöyle diyemez ‘ben başka bir partiyi destekledim ve bu yüzden işim yapılmadı. Biz bu niyetle göreve geldik ve hizmetlerimizi bu şekilde vatandaşlarımıza götürüyoruz. Göreve geldiğimizde 5 milyon 500 bin lira borç vardı. 2 yıl içinde 2 milyon 800 bin lira borç ödedik." dedi.

İki yıllık kalkınma ve yapılanma döneminden sonra 2011 yılında belediyenin rahatladığını savunan Oral, 2011 yılının Ilgın için dönüm noktası olacağını ifade etti. Oral, "Ilgının en büyük sorunu alt ve üst yapı sorunlarıdır. Bu konuyu halletmeden ağzımızla kuş tutsak vatandaşımız bizi tekrar göreve getirmez. Bundan dolayı, 2011 yılında Ilgının ana caddelerini asfalt ile kaplayacak, ara sokakları da kilitli taş ile döşeyeceğiz." diye konuştu.

Ilgın Belediyesinin 2011 yılı gerçekleştirmeyi düşündükleri diğer projeler ise şöyle: 5 yıldızlı termal otel projesi, Melek Çayı ıslah çalışmaları ve mesire alanı projesi, Organize Hayvancılık Projesi, Çevre Yolu Üst Geçit Projesi, Kentsel Dönüşüm Projesi, Katı Atık Arıtma ve Geri Dönüşüm Projesi, Gençlik Merkezi Projesi.

Devlet imkânlarını kullanarak faaliyete geçirmek istedikleri projelerden de bahseden Oral, en kısa zamanda ilçeye Hükümet Konağı’nın yapılacağını ve bütün birimlerin burada toplanacağını söyledi. Yüz yataklı hastane projesinin tamamlandığını söyleyen Başkan Oral, “Vatandaşlarımız bu hastane sayesinde daha iyi hizmet görecek.”dedi. Meslek Yüksel Okulu’nun gün geçtikçe kan kaybettiğini ifade eden Oral, bu okulun canlanabilmesi için 500 yataklı yurt yapılacağını ve termal su ile ünlü bir beldede bulunması gereken Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi’nin bir an önce bitirileceğini sözlerine ekledi.