Okuduğu Türkü İle Duygulandıran Kongolu Öğrencinin Babası Tedavi İçin Adana‘ya Getirildi

Adana Valisi İlhan Atış‘ın Sağlık Mensupları Derneği‘nin (SAMEDER) programında türkü söyleyen 10 yaşındaki Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşı Mbolo Jehovanie‘nin tedavisini üstlendiği babası, Adana‘ya getirilerek hastaneye yatırıldı.

Okuduğu Türkü İle Duygulandıran Kongolu Öğrencinin Babası Tedavi İçin Adana‘ya Getirildi
SAMADER, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle doktorların ve sağlık görevlilerinin katıldığı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Demokratik Kongo Cumhuriyeti‘nde bulunan Uluslararası Şafak Türk Koleji 4. sınıf öğrencileri 10 yaşındaki Maya Benie ve Mbolo Jehovanie de katılarak, türkü söyledi. Sahneye çıkan öğrenciler, çok az Türkçe konuşabilmelerine rağmen "Adana Köprübaşı" türküsünü söyleyip halay çekti. Öğrenciler, etkinlikte çeşitli Anadolu ezgilerini seslendirdi. Kongolu öğrencilerin ardından kürsüye çıkan

okul müdürü Ramazan Çelik, Demokratik Kongo Cumhuriyeti‘ndeki vatandaşların hepsinin maddi durumunun çok kötü olduğunu ve ilaç bulmakta zorlandıklarını belirterek, bunlardan birisinin de Jehovanie‘nin babası olduğunu söyleyerek davetlilerden yardım istedi. Bunun üzerine Adana Valisi İlhan Atış çocuklar için kendisinin 100 lira yardımda bulunacağını, babanın Demokratik Kongo Cumhuriyeti‘nden getirilmesi için uçak biletlerini Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan‘ın karşılayacağını, Adana Numune

Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde tedavi edileceğini söyledi. Vali Atış‘ın söz vermesinin üzerinden çok zaman geçmeden Kongolu baba Mbolo Isaitolo Jehovanie (64) Adana‘ya getirildi. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde tedavisine başlanan Jehovanie, kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hamza Müslümanoğlu, hastanın tedavisine başlandığını kaydetti. Müslümanoğlu, hastanede özel oda tahsis ettiklerini belirterek, hastayla yakından ilgilendiklerini ifade etti. Jehovanie‘nin 10 yaşındaki kızı Mbolo Jehovanie‘nın okuduğu türkülerin kendisini de duygulandırdığını vurgulayan Müslümanoğlu, "Misafirimizle ilgili bütün tetkikleri yapıyoruz. Ameliyat gerekirse ameliyat yapacağız. Gerekmezse de fizik tedavi uygulayacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA