Tiyatro Festivalinin İlk Haftasında Oyunları 7 Bin Kişi İzledi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6‘ncısı düzenlenen ‘‘Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali‘‘ yoğun ilgi görüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6‘ncısı düzenlenen ‘‘Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali‘‘ yoğun ilgi görüyor.

    Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, bu yıl altıncısı düzenlenen festivale, ilk 2 yıl sadece Kayseri‘deki okulların katıldığını söyledi. Festivali ulusal boyuta taşımak için Türkiye‘nin dört bir yanından liseleri davet ettiklerini anlatan Durukan, festivalin geçen yıl Azerbaycan ve Kırgızistan‘dan 2 okulun katılımıyla uluslararası boyut kazandığını, bu yıl ise yurt içinden Sakarya, Şanlıurfa,Muğla, Sivas ve Bolu yurt dışından ise Almanya’nın Krefeld şehrinden okulların festivale katıldığını belirtti. Durukan, kendi platformunda Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası festivaline 5 yılda 120 okulun katıldığını, yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin de oyunlarda ya da teknik ekipte görev aldığını ifade ederek, sergilenen oyunları ise 80 bin kişinin izlediğini hatırlattı.

    Gördükleri ilgi ve oyunlardaki kalitenin kendilerini festivali uluslararası boyuta taşımaya sevk ettiğini vurgulayan Durukan, şu bilgileri verdi: “Büyükşehir Belediye Başkanı‘mız Sayın Mehmet Özhaseki‘nin önderliğinde festivalimizi bugünlere getirdik. Festivalin gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında gördüğü ilgi bizleri mutlu ediyor. Amacımız gençleri sanatla buluşturmak ve geleceğin tiyatrocularını yetiştirmek. Ayrıca festival dolayısı ile bugüne kadar Metin Serezli, Semih Sergen, Tekin Akmansoy, Zihni Göktay, Ulvi Alacakaptan, Emin Olcay ve Salih Kalyon gibi Türk tiyatrosunun önde gelen isimlerini Kayserililerle buluşturduk.”

    Durukan, 11 Nisan‘da başlayan festivalde sergilenen oyunları bir haftada 7 bin kişinin izlediğini, festival sonuna kadar bu sayının 20 bine ulaşmasını beklediklerini belirterek, her gün saat 14.00 ve 20.00‘de 2 farklı oyunun tiyatroseverlerle buluştuğunu sözlerine ekledi. Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali 29 Nisan’da sona erecek.