Türk Seyahat Şirketleri Rus Turistlere Vip Hizmet Sunacak

Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk seyahat şirketleri Rus meslektaşları ile gerçekleştirdikleri toplantıda VİP hizmet alanlarının genişletilmesi ele alındı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk seyahat şirketleri Rus meslektaşları ile gerçekleştirdikleri toplantıda VİP hizmet alanlarının genişletilmesi ele alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, THY, Karavan Turizm ve Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)’un düzenlediği programda Türk ve Rus seyahat şirketleri üst gelir grubuna dahil olan turistlere daha kaliteli tatil imkanların sunulması için görüş alış verişinde bulundu.

Üst gelir grubuna ait Rus turistleri Türkiye’ye çekebilmek için seyahat şirketleri başta İstanbul olmak üzere, tatil yerlerini tanıttı. Rus meslektaşların sorunlarını dinleyen Türk şirket temsilcileri, İstanbul‘un turizm açısından daha iyi değerlendirilebilmesi için kapsamlı bilgiler aktardı. İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye‘de toplam 400 üyesiyle faaliyet gösteren TUROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir, Rusya’dan İstanbul’a üst gelir grubuna sahip turistleri çekmek istediklerini dile getirdi.

TUROB Başkanı Taşdemir, Cihan Haber Ajansı‘na (Cihan) yaptığı değerlendirmede, “Burada şehrimizin en kapsamlı firmalarının, alışveriş merkezlerin, eğlence mekanların ve otellerin tanıtımını yapıyor. En üst seviyede verebileceğimiz hizmetleri anlatmaya çalışıyoruz” dedi. Bu pazara ortak olmak istediklerini söyleyen Taşdemir, en kısa zamanda Rus turistleri İstanbul’a götürmeyi planladıklarını belirtti.

Antalya ve civarı bölgenin önemli olduğuna değinen TUROB Başkanı Taşdemir, Türkiye’nin diğer bölgelerinin de gelişmesi gerektiğini vurguladı. Taşdemir, “Burada anlatmak istediğimiz İstanbul sadece otellerden ibaret değil, aynı zamanda bütün imkanları barındıran bir kent, eğlence yerlerinden tutun da alışveriş merkezlerine kadar. Dolaysıyla üst gelir grubundaki insanlara şehrimizin vazgeçilmez bir yer olduğunu anlatıyoruz ve bunu şu anda kısmen başarmış durumdayız” şeklinde konuştu.

Görüşmeye katılan bazı şirketlerin İstanbul’daki kongre merkezlerinden habersiz olduğunu anlatan Taşdemir, ne kadar çok Türkiye anlatılırsa o kadar çok turist geleceğinin altının çizdi.

Vizelerin kaldırılmasına değinen TUROB Başkanı, “Ruslar zaten hava alanında cüzi ücret karşılığında vize problemini hallediyordu. Bu ücretin kaldırılmasında kalabalık aileler için önemli katkı sağlayacak. Ama Türkiye için çok daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz, bu da Rus turizmini geliştirecektir” dedi.

TÜRKİYE’YE GİTMEMEK İÇİN HİÇ BİR NEDEN YOK

Düzenlenen programda uzun yıllardan beri işbirliği yapan partnerleriyle tanışma fırsatı yakaladığının dile getiren Van Börk seyahat şirketi direktörü Viktor Leontev, uzun ve kısa vadeli planlarını paylaştıklarını ve eksiklerini giderdiklerini aktardı. Leontev, “İstanbul’daki son gelişmelerden haberdar olduk, otelleri inceledik ve şimdi de kongre merkezlerini ele alacağız.” şeklinde konuştu.

Vizelerin kaldırılmasını hatırlatan Leontev, Rusya’dan çok sayıda turist gittiğini, bürokratik engellerin aşılmasının insanları motive ettiğini ve ziyaretçi sayısının artmasına neden olacağını vurguladı. Leontev, “Müşterilerimiz özel ilgi duyuyor ve dolu dolu tatil yapmak istiyor. Bu açıdan Türkiye’den müşterilerimiz çok memnun ve gitmeme gibi bir nedenleri de bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

ANTALYA’NIN YENİ HAVAALANINA İHTİYACI VAR

Yeni şirketlerle temasta bulunduklarını söyleyen Veresk şirketi temsilcisi Aleksandr Rıbkin, İstanbul’la ilgili yeni bilgiler edindiklerini anlattı. Rıbkin, "Boğaz çevresinde çok sayıda lokanta ve eğlence merkezlerin bulunduğunu öğrendik. Ziyaretçilerimiz sadece gündüzlerini değil akşamlarını da dolu geçirecek.” dedi.

Şehre yakın golf sahalarının iş adamların dikkatini çekeceğini belirten Rıbkin, hem iş görüşmeleri yapılacak hem de golf oynanacağını ifade etti. Vizelerin kaldırılması Rus turist sayısını artmasına neden olacağını hatırlatan Rıbkin, “Antalya havaalanının genişletilmesi ya da yeni bir havaalanını yapılması gerekiyor. Antalya’ya giden turist sayısı çok fazla ve artıyor bu bakımdan yeni havaalanına ihtiyaç duyuluyor.” şeklinde konuştu.

Rusların daha çok deniz ve sahil tercih ettiğine dikkat çeken Rıbkin, tarihi mekanların bulunduğu bölgelerde turizmin geliştiği taktirde ziyaretçilerin ilgisini çekeceğini belirtti. Rıbkin, “Ne kadar çok tanıtım yapılırsa o kadar çok turistin gideceğini söyleyebilirim, dolaysıyla Türkiye’den yenilikler bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Görüşmelerin ardından katılımcılara ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, “Sonsuza Kadar İstanbul” isimli eserini seslendirdi.