Palandöken Belediyesi‘nin Kamuyu 43 Milyon Tl Borcu Var

Erzurum Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, kurum olarak kamuya 43 milyon TL borçları bulunduğunu açıkladı. Bulutlar, özel sektöre ise tek kuruş borçlu olmadığını belirtti.

Erzurum Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, kurum olarak kamuya 43 milyon TL borçları bulunduğunu açıkladı. Bulutlar, özel sektöre ise tek kuruş borçlu olmadığını belirtti.

Belediyeyi borç batağında teslim aldıklarını ifade eden Orhan Bulutlar, kurumsal çalışmalar sonucunda özel sektöre ve çalışanlara olan bütün borçlarını ödediklerini anlattı. Bulutlar, kamuya 43 milyon TL borçları bulunduğunu ancak Torba Kanunu‘yla bunun 28 milyon TL‘ye düşmesini beklediklerini söyledi.

    Belediyenin gelir ve giderlerini düzene soktuklarını ifade eden Bulutlar, bu yıl denk bütçe yaptıklarını dile getirdi. Fazla işçilerin değişik kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilmesi, emeklilik işlemleri gibi nedenlerle belediyenin ekonomik olarak rahatladığını kaydeden Belediye Başkanı Bulutlar, norm kadroya ulaşabilmek amacıyla 90 işçinin daha başka kurumlara gönderileceğinin altını çizdi.

    Belediyenin giderlerini belli bir disiplin altına aldıklarını ve artık borçlanmadıklarına da dikkat çeken Bulutlar, "Gelirlerimizin giderlerimizi karşılama oranı yüzde 98‘e ulaştı. Bu da hemen hemen denk bütçe demek. Kurumsallaşma sonucu belediyemizin bütçesini rahatladık. İşçilerimize ve piyasaya tek kuruş borcumuz yok. Sadece kamuya borcumuz var. Borcumuzu da piyasaya borçlanmadan düzenli olarak ödemeye başladık." diye konuştu.

    "ASFALT KALİTEMİZ GİDERİMİZİ DÜŞÜRDÜ"

    Belediye sınırlarındaki ana cadde ve sokaklara geçen yıl 52 bin ton sıcak asfalt döktükleri hakkında da bilgi veren Orhan Bulutlar, kaliteli malzemeyle döktükleri asfaltın hasar görmediğini iddia etti. Önceki belediyeler döneminde derelerden çıkartılan çakıl taşlarının asfalt olarak kullanıldığının ve bunun da bir yıl içerisinde bozulduğunu sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Bulutlar, "Asfalt kalitemizi yükselttik. Artık her yıl asfalt dökmeyeceğiz. Çünkü dökülen asfalt artık bozulmuyor, kaliteli malzeme kullanılmasından dolayı yollar köstebek yuvasına dönmüyor. Kaliteli asfalt nedeniyle belediye giderlerimizde de bir düşme meydana geldi ki bu da sevindirici bir gelişme." dedi.

HER GÜN AĞLIYORUM

Belediye başkanı olarak her gün ortalama 100 kişinin kendisinden iş talebinde bulunduğunu da hatırlatan Orhan Bulutlar, "160 bin nüfuslu bir ilçeyiz. Her gün 100 kişi makama geliyor, bire bir iş istiyor. Bu taleplerine cevap veremediğim için üzülüyorum. Üzülmekten belimde ağrı oluştu. Öyle garibanlar geliyor ki iş isteklerine cevap veremediğim için ağlıyorum. Belediye başkanlığının en zor tarafı size umut bağlayan, sizi ekmek kapısı olarak görenlerin bu ihtiyaçlarına cevap verememek." ifadelerini kullandı.